סביצ'ה סלמון בלי אבוקדו
מתכון לכמה רגעים של אושר מרושרש: אתם יושבים על חוף הים, השמש זורחת והגלים מלטפים את החוף. רגע קסום כזה שבו אתם יודעים שהכל הולך להיות פשוט מדהים! מה אתם צריכים כדי לשדרג את החוויה? כן, אתם guessed it – סביצ'ה סלמון בלי אבוקדו! והפעם, אני מבטיח לכם, מדובר במנה כזאת שאי אפשר לעמוד בפניה. זה פשוט משתגע! סביצ'ה סופר רענן וחם שמסנוור אנשים, והכי חשוב – הוא ממכר!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מתכון עבור 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
סביצ'ה הוא מנה פרואנית קלאסית, אבל הפעם אנו הולכים לגרום לה להיות שוברת שיאים עם טוויסט. כל רכיב במתכון הזה נבחר בקפידה, כדי להבטיח שתצאו מעורבים שמה – אהובים עליכם לא יצליחו לעמוד בפני התוצאה המעלפת!
- 600 גרם סלמון טרי (לעולם לא Frozen, אחרת לא יהיה תענוג)
- 1/2 כוס מיץ לימון טרי (שימו לב, הטריות היא המלכה!)
- 1/4 כוס מיץ תפוז
- 1/2 כפית מלח ים גס
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- 1/4 כוס בצל סגול קצוץ דק
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה למי שלא אוהב)
- 1-2 חלפלפלים ירוקים קצוצים (לפי הטעם שלכם)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שקית לשקית ניילון עם רוכסן (כן, זה כן!)
מרכיבים חלופיים
עכשיו, יש בתפריט שלנו אפשרויות שיכולות להפוך את המנה ללא גלוטן או טבעונית. אם אתם רוצים לשדר משהו קצת אחר לחלוטין, אתם יכולים לשלב במקום סלמון חתיכות דג טונה רך, או אפילו להחליף את הדג בירקות חתוכים לבחירתכם! אל תחששו לשחרר את הדמיון שלכם – סביצ'ה יכול לקבל אינסוף גרסאות!
שלבי ההכנה
לאחר שיש לנו את כל החומרים, הגיע הזמן להתחיל בפעולה, ובואו לא נשכח: הישיבה על החוף מחכה!
- חותכים את הסלמון לקוביות קטנות בגודל של 1 ס"מ.
- שמים את קוביות הסלמון בשקית ניילון ואוספים את יתר המרכיבים: מיץ לימון, מיץ תפוז, מלח ים גס ופפריקה.
- סוגרים את השקית ומנערים בעדינות עד שהדג מצופה לחלוטין בתערובת הנוזלית.
- מתבלים בקצת מלח ופלפל שחור, ואז מכניסים למקרר לשעה לפחות (כדי שהסלמון יספוג את הטעמים).
- בזמן שהסלמון מתמרן את כישוריו במקרר, קוצצים את הבצל הסגול, הכוסברה והחלפלפלים.
- לאחר שעה, הוציאו את השקית מהמקרר ותנו לכל מה שקרה בפנים להתמזג היטב.
- שמים את הסביצ'ה בקערה יפה, מתבלים בעזרת הבצל והשאריות שהכנו ומתערבבים.
- מגישים בפיתות חמות או סלט ועליה מפזרים עוד קצת כוסברה למשגע מפצעי המנה. מוכן לאכול!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אתם מתכוונים להפעיל את הדמיון שלכם? מצוין! אפשר לשדרג את הסביצ'ה עם קוויאר, אך רגע, זה לא נגמר כאן. שימו לב לרעיון: הוסיפו קוביות של גזר, ירקות שורש קלויים או עצרה של אימבירה ומתקבל תוספת ממכרת ומרעננת! וגם, הידעתם שאפשר גם לערבב עם קצת דחף חריף בצורת רוטב חריף? זה כל כך משגע!
שאלות ותשובות
האם אני יכול להשתמש בדגים אחרים במקום סלמון?
כן, בהחלט! טונה תהיה בחירה מעולה ואפילו אפשר לנסות עם דגים לבנים כמו דניס או לוקוס.
האם יש אפשרות להכין סביצ'ה עם דגים קפואים?
מומלץ תמיד להשתמש בסלמון טרי. דגים קפואים לא יצליחו להעביר את הטעמים כמו הטריים.
מה אם אני רוצה להכין סביצ'ה צמחוני?
גם כאן, תוסיפו ירקות חתוכים כמוס בתוספות, או תשתמשו בטופו שיושב במרינדה דומה.
האם אני חייב להמתין שעה במקרר?
ככל שיותר זמן הדג סופג את הטעמים, כך תצא התוצאה המדהימה אותם אנו מבקשים.
איך אוכל לדעת שהסלמון מוכן?
זה תלוי במידה של ריסוק הלימונים ובסוג הדג, אך קוביות השורש צריכות להיות רכות מעט, אבל לא מוזרות.
האם אפשר להתסיס את הסביצ'ה?
כן, שימו לב לזמן שהסביצ'ה בחום, כן, זה יכול להיות קשה! אבל אפשר לגמרי להקפיא לנסבלים של כמה שעות.
האם זה מנה בריאה?
תשמעו, זו אחת מהמנויות הבריאות ביותר שיכולות להיות על השולחן – דגים טריים ויטמין ועשירים באומגה 3.
מה אוכלים בצד?
פיתות חמות, סלט ירקות מרענן או במילוי של טורטיות. הכל טוב!
אפשר להכין את הסביצ'ה מראש?
מומלץ לא להכין אותו הרבה מראש, כיוון שטריות הדג חשובה, אך אפשר להכין את כל החומרים מראש ולהרכיב רגע לפני ההגשה.
מהו התוספת הכי מומלצת?
קוויאר בהחלט מצטרף לרשימה – זה משגע עם הסביצ'ה שמקבלים טופ יותר!
אז כאמור, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות. חברים, משפחה, או סתם אחד לשני – זה יכול להפוך את האוכל לחוויה משותפת משגעת! תהנו מהסביצ'ה שלכם!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים
לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה