סוד הכנת קרם מוסלין מושלם לפינוקים טעימים

סוד הכנת קרם מוסלין מושלם לפינוקים טעימים
קרם מוסלין

קרם מוסלין: המתכון המשגע שתשמחו לגלות

דמיינו את זה: אתם יושבים לאור נרות, שולחן מעוצב למופת, והעוגה המושלמת באמצע, מתהדרת בשכבת קרם מוסלין אוורירי, רך ונימוח. הניחוח המתוק ששוטף את החדר הוא רק ההתחלה. כל ביס שאתם לוקחים ממנו הוא כמו חוויה חדשה, מלאת טעמים ומרקמים. קרם מוסלין הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי להפתיע את האורחים שלכם או אפילו לפנק את עצמכם!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן קירור: שעתיים
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את קרם המוסלין המדהים והאגדי הזה, אתם זקוקים לרכיבים הבאים:

  • 500 מ"ל חלב
  • 150 גרם סוכר
  • 4 חלמוני ביצה
  • 50 גרם קמח תפו”ח (או מייפק אם רוצים גרסה ללא גלוטן)
  • 200 גרם חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל או ליקר טעים לפי טעמכם
  • 70 גרם אבקת קקאו (אופציונלי, למוסלין שוקולד)

קרם מוסלין הוא למעשה קרם פטיסייר שהוקצף עם חמאה רכה. השילוב הזה יוצר טקסטורה אוורירית אבל גם רכה, שנותנת תחושת חגיגיות לכל עוגה שתשתמשו בה.

שלבי ההכנה

כעת, כשיש לכם את כל הרכיבים, הגיע הזמן להכין את הקרם המושלם:

  1. בקערה גדולה, טורפים את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר עד שהן מתפתחות לתערובת בהירה ומוקצפת.
  2. במקום אחר, מבשלים את החלב עם יתר הסוכר ואת תמצית הווניל, עד שהחלב כמעט רותח.
  3. לאט לאט, שופכים את החלב הרותח על תערובת החלמונים בעזרת כף, תוך ערבוב מתמיד.
  4. שוב מחזירים את התערובת למחבת ומבשלים על חום נמוך, כל הזמן לערבב, עד שהתערובת מסמיכה.
  5. אם אתם משתמשים באבקת קקאו, הוסיפו אותה בשלב זה ותערבבו היטב.
  6. מעבירים את הקרם לקערה ומכסים בניילון נצמד, כך שהניילון נוגע בקרם. עזבו אותו להתקרר לטמפ' החדר.
  7. לאחר שהקרם התקרר, מוסיפים את החמאה הרכה (בעת טריפה) בהדרגה.
  8. טורפים עד שהתערובת אחידה ורכה. הופ – זהו! יש לכם מוסלין שיכול לעורר רעב.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהקרם המדהים והיווני הזה כבר מוכן, אפשר לשדרגו בדרכים רבות. למשל, אם תרצו להפוך אותו לקרם שוקולד גאוני, אין בעיה! פשוט החליפו חצי מכמות הקמח באבקת קקאו. או אולי תרצו לנסות להטמיע בו פירות כמו תותים או מנגו (מומלץ להשתמש ברוטב פירות שאתם מכינים בעצמכם).

תוספת מהשגעת במיוחד היא טיפת ליקר אגוזי לוז – תנו לתחושה להפתיע את הפה שלכם! אינספור אפשרויות – הכל בהתאם לדמיון שלכם. בנוסף, גרסה טבעונית יכולה להכין עם חלב אורז או שקדים, וחמאת קוקוס במקום החמאה!

שאלות ותשובות

איך להכין קרם מוסלין שוקולד?
הכנה קלה ומתקבלת על ידי הוספת אבקת קקאו לתערובת הקטנה של החלב והסוכר. יש לשים לב לעכלות האבקה.

האם ניתן להשתמש בחלב דל שומן?
כן! זה ייתן לכם קרם טעים, אך חלב מלא ישמור על הטעם הטרי והקרמי.

כמה זמן אפשר לשמור את הקרם במקרר?
הקרם נשמר עד 5 ימים במקרר, אך הוא מאוד פופולארי, כדאי להכין קצת יותר!

האם אפשר להקפיא את הקרם?
אני לא ממליץ. טקסטורת הקרם תיפגם לאחר ההקפאה וחימום מחדש.

מה האפשרויות למילוי עוגות?
הקרם מושלם למילוי עוגות שכבות, פחזניות ואפילו טארטים של פירות!

איך יודעים שהקרם מוכן?
לאחר בישול נכון, הקרם צריך להרגיש סמיך על הכף, הוא יתקרר ויתייצב עוד יותר.

עד איזה גובה ניתן להקציף את החמאה?
החמאה צריך להיות רכה, אבל לא מומסת – אתם רוצים להקציף אותה עד לרכות אך לא מעבר.

איך משדרגים את הטעם?
שימוש בתמציות טעם כמו תמצית פיסטוק או ליקר שקדים יכולים לייצר שינוי מדהים שיכול לקחת את הקרם לגבהים אחרים!

האם אפשר להכין את הקרם קדימה?
בהחלט! קרם מוסלין הוא מושלם להכנה מראש ולשמירה לקראת מסיבות או אירועים.

האם הקרם מתאים לילדים?
כמובן, זה מתכון מושלם לכל הגילים, במיוחד שהשוקולד נכנס לתמונה!

אז קדימה, אל תהססו – הכינו את המוסלין המהמם הזה, שתפו את המתכון עם חברים ויחד תגיעו לשקט נפשי של מסיבת טעמים טובה! זה הכיף שבישול! אם נהניתם, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים יוכלו ללקק את האצבעות כשהם ייכנסו לעולם המופלא של קרם המוסלין!!!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן