סלט גזר מגורד מתוק – מתכון מרענן ומדהים
דמיינו את הרגע בו אתם פותחים את המקרר ומגלים שהגזר המוכר והאהוב ממתין לכם. אבל במקום סתם לבשל אותו כמו תמיד, אתם מגלים את המתכון שמדי פעם מתפוצץ לכם בראש – סלט גזר מגורר מתוק, שעושה מהגזר פרי רענן ומורכב בטעמים. זהו סלט קל, אבל עם טוויסט משוגע שיגרום לכם להרגיש כאילו נכנסתם למסעדה יוקרתית, וכי הכנתם אותו בעצמכם. וכשמסתכלים עליו בצלוחית, המושג “סלט” מקבל משמעות חדשה לחלוטין. האם אתם מוכנים לקפוץ לתוך העונג הזה? בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
לפני שנצלול אל תוך שלבי ההכנה, בואו נדבר על המרכיבים. הסלט הזה פשוט, אבל כל מרכיב בו מוסיף ברק מיוחד. הגזר, שהוא הכוכב של המנה, מתערבב עם מה שנקרא ‘אהבה’ והרבה ייחודיות. אז, מה בעצם אנחנו צריכים?
- 4 גזרים בינוניים – כדאי לגרר אותם היטב للحصول על טקסטורה אוורירית.
- 2-3 כפות דבש או סירופ מייפל – למי שאוהב טעמים מתוקים!
- 2 כפות שמן זית – מבושם וחלק.
- מיץ מחצי lemon – זה מה שיתן לסלט את הנגיעה החמוצה.
- 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים – להוספת Crunchiness מדהים.
- 1/4 כוס צימוקים – מוסיף רכות וטעמים ממכרים.
- כף שטוחה קינמון – לתיבול אגדי.
לקוראים שגם מכינים גרסה בריאה יותר, אפשר להחליף את הדבש בסירופ מייפל טבעי! והיה ויש לכם אורחים רגישים לגלוטן, אתם יכולים להיות רגועים עם המתכון הזה, הוא טבעוני באופן מלא.
שלבי ההכנה
ועכשיו, לאחר שהכנו את כל המצרכים ופתחנו את הערכה שלנו, הגיע הזמן להתחיל להוכן את הסלט המושלם.
- מגרדים את הגזרים בפומפיה גסה לתוך קערה גדולה.
- מוסיפים לקערה גם את הצימוקים ואגוזי המלך הקצוצים.
- במקביל, מכינים רוטב: בקערית קטנה מערבבים את הדבש, שמן הזית ומיץ הלימון.
- יוצקים את הרוטב לתוך קערת הגזר ומערבבים היטב.
- מפזרים על הסלט את הקינמון ומערבבים שוב כדי שהקינמון יתפוס את כל הטעמים.
- מניחים לסלט להשרות כמה דקות בזמן שהטעמים מתערבבים יחד.
- מגישים בכלי הסלט שלכם ונהנים!
אני ממליץ לא להמתין יותר מדי לפני ההגשה, כי הסלט הזה הכי טעים שיש כשהוא טרי.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו שיצרנו את הסלט המאוד טעים הזה עם אגוזי מלך וצימוקים, אפשר להוסיף לו טאץ’ נוסף! אתם יכולים לשדרגו עם תוספות שונות שיכולות להקפיץ את הסלט למעלה.
- להוסיף חתיכות של תפוח או אגס לקצת מתיקות נוספת.
- לגוון עם תבלינים נוספים כמו כורכום לחיזוק הצבע והבריאות.
- להחליף את האגוזים באגוזי פקאן או שקדים לעוד Crunch.
- להוסיף פרוסות דקות של רימונים – זה לא רק מושלם, אלא גם יפהפה!
שאלות ותשובות על המתכון
מה עושות הצימוקים בסלט?
הצימוקים לא רק מוסיפים מתיקות, אלא גם מרקם משגע שמשתלב נהדר עם הגזר והאגוזים.
האם הסלט ניתן לשמירה במקרר?
כן, אבל השתדלו לא להשאיר אותו יותר מיום-יומיים כדי שהמרקם ישמר.
האם אפשר להכין את הסלט יום לפני ההגשה?
בשמחה! רק זכרו למנוע מהגזר להתייבש ולהוסיף רוטב לפני ההגשה.
מה אי חתיכת ליים במקום לימון?
כמובן! זה יוסיף טעם חמוץ ומיוחד מאוד.
מדוע הוספת קינמון מומלצת?
הקינמון מוסיף לעונג מתוק מה שמייצר הרמוניה נפלאה עם הגזר.
כיצד ניתן להשתמש בגזר שמתקשה?
אם הגזר קשה, אפשר להרתיח אותו קלות לפני השימוש.
איך אני יודע שהגזר טרי?
חפשו גזר צפוף, בעל צבע אחיד ובעיקר שאין בו סדקים.
האם הסלט הזה מתאים לאירוח?
בהחלט! סלט מרענן ואגם יתפוס את תשומת הלב של האורחים שלכם.
האם ניתן לעשות גרסה טבעונית לסלט?
כן, פשוט הימנעו משימוש בדבש והשתמשו בסירופ מייפל.
מה אפשר לגשת לסלט הזה?
הסלט המושלם לליווי עם עוף, דגים או בלחם טרי.
אם אהבתם את המתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים, כדי שגם הם ייהנו ממנו! תפרגנו ותגידו "לאמא" שלכם 🙂