סלט טונה עם תירס – המאכל המושלם לכל שולחן
אז מה נצטרך לעשות כדי להכין את אחד הסלטים הכי טעימים שיש? סלט טונה עם תירס הוא בדיוק מה שכולם צריכים במטבח. הסלט הממש משוגע הזה מתאפיין בטעמים רעננים, בקלות ההכנה ובמרכיבים שמספקים טעמים עשירים ובריאות. והכי חשוב – הוא מאוד מבוקש באירועים מיוחדים, לכן כדאי שתתעדו את המתכון הזה ותשתפו אותו עם כולם!
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כעת, כשכל אחד מכם מתמלא ברצון להתחיל להכין את המתכון המדהים הזה, בואו נציין את הרכיבים שנזדקק להם. כל רכיב תורם לארוחה טעמים משגעים ומשמר את הצבעים והמרקמים הכה מרעננים.
- 2 קופסאות טונה בשמן (כדאי לנער את השמן לפני השימוש)
- 1 קופסת תירס משומר (מי ששואל – מתוק וגם משגע)
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 1 גזר גדול קלוף מגורר
- 1 בצל ירוק קצוץ דק
- חצי כוס שמן זית (להוסיף את המגע האגדי)
- מלח ופלפל לפי טעם אישי
- מיץ מלימון אחד (לאנשים שאוהבים חמצמצות – זה לגמרי מעלף!)
במידה ואתם מעוניינים בגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הטונה בקוביות טופו ולשטוף את מרכיבי הסלט עם רוטב סויה. זה יכול להיות גם דל פחמימות אם תחליפו את התירס בגזר קלוף או קישוא מגורר.
שלבי ההכנה
עכשיו כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה לעקוב אחרי שלבי ההכנה של הסלט שלנו. ככה תוכלו לדעת בדיוק איך להגיע לתוצאה המושלמת!
- לסנן את הטונה ולטפול אותה קלות עם מזלג כדי לפרק לגושי קטנים.
- לסנן גם את התירס ואז להכניס את כל המרכיבים לקערה גדולה.
- לחתוך את הפלפל האדום והגזר ולהוסיף את כל הירקות הטריים לקערה.
- בכלי קטן יש לערבב את שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל.
- ל pour את הרוטב על הרכיבים שוה יהיו על הצלחת.
- לערבב הכל בעדינות עד שהתיבול חודר לכל רכיב.
- להעביר את הסלט לצלחות הגשה – ולשפוך עליו עוד מעט שמן זית אם אתם רוצים.
- לסיים עם עלי פטרוזיליה קצוצה לקישוט.
מאוד חשוב לעזוב את הסלט במקרר למשך 30 דקות לפני ההגשה, בשביל לתת לו להתמזג. זה ממש כמו להכין קסמים במטבח!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להפוך את הסלט לאגדי עוד יותר, הנה כמה תוספות ששווה לנסות:
- אבוקדו – רוחבו על טעמים ייחודיים ויתקן את המרקם.
- קצת כמון – יתן נגיעה מזרחית!
- פיסות אגוזים קלויים – ישדרגו את התפריט לנשנוש שייקח אתכם לעולם אחר!
- קצת גבינה פטה מפוררת – חיבור טעים מאוד.
שאלות ותשובות
איך ישמור על טריות הסלט?
הסלט הכי טעים שיש ינשב עד יומיים אם תשמרו אותו במקרר בכלי אטום. אבל אפשר לקצר את הזמן הזה כדי להבטיח טעמים רעננים!
אפשר להכין את הסלט יום קודם?
כן, מותר! זה אפילו מומלץ בשביל שהטעמים יתמזגו היטב. רק שימו לב לשמור אותו במקרר.
מה אפשר להחליף בטונה?
אם אתם לא אוהבים טונה, נסו להשתמש בקוביות עוף מבושלות או טופו כמו שציינתי. זה ישדרג גם כן את החוויה!
האם ניתן לשמור על דיאטה עם הסלט הזה?
בהחלט! זה סלט בריא שכולל ירקות, חלבון ושמן זית. אם תשתמשו בטונה במים במקום בשמן, זה גם יוכל להפוך את המנה לפחות קלורית.
למה אפשר להשתמש בתיבול?
תווסיפו קצת חרדל, טחינה או אף יוגורט על בסיס צמחי בשביל להעניק לסלט קצת יותר רעש.
באיזו עונה מומלץ להכין את הסלט?
הסלט מרענן לכל עונה. קיץ, אביב – תחפשו אירועים ותעשו רעש!
איפה ניתן לקנות את המרכיבים?
את רוב המרכיבים ניתן למצוא בסופרמרקט הקרוב לביתכם, אבל אם אתם מחפשים את הטריות הטובה ביותר – שוק הירקות ייתן לכם ערך מוסף!
האם ניתן להכין עם תירס קפוא?
בהחלט! רק תבשלו את התירס בקצת מים רותחים על מנת להפשיר אותו.
מה דעתכם על מנות עיקריות לשלב עם הסלט?
מומלץ להגיש עם פיתה יוגורט או בטטה אפויה. המנה כוללת מן המיוחד!
האם אפשר לשנות את המתכון?
בוודאי! כל אחד יכול להוסיף את הטעמים שמדברים אליו. אתם יכולים לנקוט בכל דרך שתראו לנכון. יש לכם חלומות לסלט הזה?!
עכשיו כשאתם יודעים איך להכין את הסלט המיוחד הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! כולם חייבים לנסות את החוויה הזו! הכנתם סלט טונה עם תירס? ספרו לנו איך יצא לכם!