סמבוסק חומוס מקופסת שימורים: מתכון מדהים וממכר!
לפני שנצלול לעולם הווירטואלי של הסמבוסקים, תנו לי לספר לכם סיפור קטן. בשכונה שלי, יש בית קפה קטן ומיוחד שבו מכינים סמבוסק חומוס אגדי שקשה לעמוד בפניו. הוא לא טעים רק בגלל הבצק המושלם, אלא בגלל התוספת של החומוס, שנותנת לו את הטוויסט המעלף. כל ביס הוא חוויה! המחשבה על מנת סמבוסק שחום, פריך, ועשיר בחומוס, יכולה להעלות חיוך על פניו של כל טועם. אז אם גם אתם רוצים להכין בביתכם נשנוש בסיסי אך אלגנטי, זה המתכון בשבילכם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 8-10 סמבוסים
הרכיבים הדרושים
בחירת הרכיבים היא אחד השלבים החשובים ביותר בכל מתכון. כאן תצטרכו רק כמה מרכיבים בסיסיים, ותופתעו לגלות מה ניתן ליצור מהם!
- קופסה אחת של חומוס מסונן (כ- 400 גרם)
- 2 כוסות קמח לבן
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מים פושרים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית סודה לשתייה
- תבלינים נוספים לפי טעם: כמון, פפריקה מתוקה, או שום יבש
- שומשום לפיזור על הסמבוסים
עבור גרסה טבעונית, אפשר להחליף את השמן בזית בגרסה בריאותית יותר של שמן קוקוס, והתוצאה לא תהיה פחות משגעת. אפשר גם להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח רגיל אם רוצים נסיון של טעמים חדשים.
שלבי ההכנה
עכשיו נתחיל את המסע שלנו, שלב אחרי שלב, לעבר הסמבוסקים המושלמים!
- במערוך או קערה, נערבב את הקמח, הסודה והמלח.
- לאחר מכן, נוסיף את השמן והמים, ונחיל עם ידיים עד שהתערובת מתאחדת לבצק רך.
- נחלק את הבצק ל-8-10 כדורים וניתן להם לנוח על משטח מקומח במשך כ-10 דקות.
- בזמן שהבצק נח, נערבב את החומוס עם התבלינים שבחרנו.
- ניקח כל כדור בצק, נשטח אותו לדיסקית בעובי של כ-1 ס"מ.
- נניח כף מהחומוס במרכז כל דיסקית מהבצק.
- נקפל את הבצק מעל החומוס ונלחץ את הקצוות בצורה טובה כדי שהחומוס לא יברח.
- נניח את הסמבוסים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- לפני האפייה, נפזר שומשום מעל הסמבוסים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 20-25 דקות, עד שהסמבוסים שזופים ופריכים.
מה מרכיבים חלופיים יכולים לשדרג את הסמבוסק?
אם אתם רוצים לשדרג את המתכון המעלף הזה, יש כמה רעיונות מדליקים. אפשר להוסיף גבינת פטה בתוך החומוס, או לקצוץ ירק טרי כמו פטרוזיליה או בצל ירוק לתוך התערובת. גזר מגורר יכול להוסיף מתיקות מתקתקה באופן מדהים. תנו לדמיון שלכם להשתולל!
תוספות אפשריות שיכולות לשדרג את הסמבוסקים
כל סמבוסק יכול להפוך לאגדה אם תוסיפו לו רטבים כמו טחינה או סחוג. זה מוסיף ממד חדש של טעמים ומרקמים למשחק. אני יודע שזה אולי נשמע מוגזם, אבל זה מושלם! אם אתם אוהבים חריף, אל תהססו להוסיף קצת פלפל חריף לתערובת, זה נותן ריגוש לכל ביס.
שאלות ותשובות
למה חשוב להשתמש בקופסת חומוס ממותגת?
ניסיון שלי מראה כי קופסאות חומוס איכותיות תמיד נותנות טעמים טובים יותר, ובסוף המנה נראית ומשמעת טובות יותר.
האם ניתן לשמור סמבוסים ממולאים במקרר?
בהחלט! סמבוסקים יכולים להחזיק במקרר עד 3 ימים. רק כדאי לחמם אותם שתיים בהן תמצאו את החום והפריכות.
אני צמחוני. האם אפשר להכין את הסמבוסקים ללא חלב?
כן, כל המתכון הוא כבר טבעוני! פשוט אל תוסיפו גבינות בעת ההכנה.
האם סמבוסים קפואים יכולים להיות מהנים?
בהחלט! ניתן לקפוא סמבוסים לאחר הכנתם. פשוט הכניסו אותם למקפיא ואז ניתן לאפות אותם ישירות ממצב קפוא.
האם יש הבדל טעמים בין חומוס מקופסה לחומוס ביתי?
בהחלט! חומוס ביתי בדרך כלל טעים יותר, אבל אם הזמן קצר, חומוס מקופסה הוא פתרון שגונב את ההצגה.
מה כדאי לי לשים על הסמבוסים לפני שאני שולח אותם לתנור?
מומלץ למרוח טיפה של שמן זית ולפזר שומשום. זה מעניק להם פריכות מדהימה וזהב מבריק!
האם אפשר למלא את הסמבוסים ביכולת עגבניות?
יכול להיות מעניין לנסות! עגבניות קצוצות דק עם תיבול יוסיפו המון!
כמה זמן ניתן לאחסן סמבוסים במחסן?
בדרך כלל, כדאי לאחסן במקרר ובסוף לאכול את הסמבוסים על מנת לשמור על טעמם.
איך אני יכול לגרום לבצק להיות אוורירי יותר?
מומלץ להמתין לאחר הלישה, כך שהגלוטן יתפתח בצורה טובה והבצק יתקבל אוורירי יותר.
אז, אחרי שעשינו את כל הצעדים, נשאר רק לאפות וליהנות! סמבוסקים ירשמו במקביל לקפה של הבוקר או לערב מול הטלוויזיה. אל תהססו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות. כל אחד אוהב את הסמבוסקים המתוקים והשחומים, וחובה לנסות להכינם!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים



לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה


