עוגיות להכנה עם ילדים – עוגיות מדהימות של קרין גורן
דמיינו לעצמכם שבת נאה, השמש זורחת, הילדים מתרוצצים ברחבי הבית והשמחה שוררת. מה יכול להיות יותר טוב נוסטלגי מאשר לקבץ את כל המשפחה במטבח ולהכין עוגיות קלות, משגעות ואגדי כמו של קרין גורן? השילוב של מתכון פשוט עם חיוכים, צחוק וכמובן ריחות מתוקים – זהו אחד מהחוויות המופלאות שכולנו זוכרים מהילדות.
עוגיות פראיות עם שוקולד, אגוזים ושמץ של קינמון יזכירו לכולנו את הימים של טעם החיים, וחוויות פשוטות שעושות טוב על הלב. הכינו את עצמכם להרפתקה בניחוחות נהדרים ולגעת בזכרונות בלתי נשכחים. גם אם אתם לא מקצוענים במטבח – אין צורך לדאוג, המתכון הזה קל כמו לחם פרוס.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 24 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כעת הגיע הזמן להציג את המרכיבים המושלמים שיבטיחו לנו עוגיות מרגשות, מתוקות וממכרות. השימוש במרכיבים איכותיים הוא המפתח להצלחתן.
- 2 כוסות קמח תפו"ח
- 1 כפית סודה לשתייה
- ½ כפית קינמון
- ½ כוס סוכר חום
- ½ כוס סוכר לבן
- ½ כוס חמאה רכה (לגרסה צמחונית, משתמשים בשמן קוקוס)
- 1 ביצה גדולה (או חצי מחית בננה לגרסה טבעונית)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס שוקולד מריר קצוץ (לגרסה טבעונית, תוכלו להשתמש בשוקולד מריר טהור)
- ½ כוס אגוזים קצוצים (כגון אגוזי פקאן או אגוזי מלך)
שלבי ההכנה
אחרי שהצטיידנו בכל מה שצריך, הגיעה השעה להיכנס למטבח וליצור פלאים. לכל צעד יש את הקסם שלו, אז בואו נתחיל!
- קודם כל, חייבים לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס על טורבו. תנור מחומם היטב הוא המפתח לעוגיות נפלאות.
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה והקינמון. כדאי לדאוג שהקמח יימצא בחוץ, הוא לא אוהב להיות סגור.
- בקערה נפרדת, שמים את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר הלבן ומערבבים היטב. אנחנו רוצים להרגיש את המתקתקות!
- מוסיפים את הביצה (או המחית בננה) ותמצית הווניל לתערובת החמאה ומערבבים עד שהתערובת תהיה חלקה ונעימה.
- כעת, מתערבים לגמרי את תערובת הסוכר עם תערובת הקמח, באיטיות ובסבלנות. נוצרת לנו תערובת קלילה ונימוחה.
- לסיום, מוסיפים את השוקולד והאגוזים ומערבבים עד שהתערובת מתמלאת בקסם של שוקולד ואגוזים.
- לוקחים כף מהתערובת ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. שימו לב להשאיר קצת מקום בין העוגיות, הן יפשטו.
- אופים את העוגיות במשך 12-15 דקות, או עד שהן חומות עם קצוות פריכים.
- סבלו בעוד 5 דקות על רשת קירור ואז תהנו מהעוגיות המושלמות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יתכן שאתם תוהים איך אפשר לשדרג את העוגיות האלה עוד יותר – יש אלף ואחת דרכים ליצור את הקסם הזה:
- כדי להוסיף ניחוח מיוחד, אפשר לשים גם מעט קליפת תפוז מגורר.
- לגרסה ללא גלוטן, פשוט ניתן להחליף את הקמח לקמח שקדים או קמח קוקוס.
- אנחנו יכולים לשלב בתערובת גם קקאו וליצור עוגיות שוקולד עשירות.
- למתקתקות מרהיבה, אפשר להוסיף צימוקים או פירות יבשים.
- אם אתם אוהבים משהו יותר שוקולדי, ניתן להחליף את השוקולד לרוטב שוקולד.
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהעוגיות מוכנות? לעוגיות יש צבע חום זהוב על הקצוות. פעם אחת שהן מתקררות הרכות תשתנה להן.
אפשר לאחסן את העוגיות לשבוע? בהחלט! בעiauxוט, הן יכולות להימשך יותר – רק דאגו לאחסן בכלי סגור.
האם אפשר למלא את העוגיות במילוי? כן! גנאש שוקולד, ממרח לוטוס או כל דבר על בסיס מרוכז – זה אחלה רעיון.
מה קורה אם אני לא אוהב אגוזים? פשוט תמחקו אותם – השוקולד זה כל מה שצריך!
עם מה מומלץ להגיש את העוגיות? כוס חלב צונן או קפה חם – כל דבר שעושה לכם טוב!
האם אפשר להכין את העוגיות עם קמח תפו"ח? כן, בהחלט! זה יעבוד מצוין.
מה אני עושה אם לא רוצה להשתמש בסוכר? ניתן להשתמש בתחליפי סוכר כמו סוכר קוקוס או סירופ מייפל.
אפשר לשים יותר שוקולד? כמה שיותר – יש קשר ישיר בין הכמות של השוקולד לאושר.
האם ילדים יכולים לעזור במתכון? בהחלט! הם יכולים לערבב, להניח על התבנית וליהנות מהכנת העוגיות.
כיצד אני יכול להפוך את העוגיות לחגיגיות יותר? תוספת של אייריש קרים או קישוטים מתוקים – וזה מושלם!
לאחר הכנת העוגיות המדהימות והפצה בכל הבית, חשוב לנו להזכיר לכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות. תנו לחברים שלכם לחוות את ההנאה המופלאה הזו שגם אתם תוכלו לחוות! שימו לב, עוגיות אלו לא רק תוכנן להיכנס לתודעה שלנו, אלא גם ללבבות של כל מי שיטעם אותן.