עוגיות שוקולד צ'יפס נמסות בפה פרווה
נכין יחד את אחד הקלאסיקות הגדולות של המטבח – עוגיות שוקולד צ'יפס, והפעם הן יגיעו אלינו במתכון פרווה! דמיינו את הריח המשגע שמתפשט בכל הבית כשאתם אופים אותן… ערימה של עוגיות פריכות בחוץ, רכות ונמסות בפה מבפנים, פשוט אגדי! לכל אחד מאיתנו יש זיכרון קסום מילדות, שבו אמא או סבתא הכינו לנו עוגיות שקיבלו את פנינו עם חום ואהבה. כשאנחנו מכינים את המתכון המדהים הזה, אנחנו לא רק מתמחים באפייה, אלא גם יוצרים רגעים בלתי נשכחים. אז בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 10-12 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 24 עוגיות
הרכיבים הדרושים
עכשיו הגיע הזמן להתעסק ברכיבים! בעוגיות הללו, אנחנו לא רק שמים את הדגש על הטעם, אלא גם על הקרמיות, כך שכל ביס יהיה משגע. אז מה אנחנו צריכים?
- 2 כוסות קמח חיטה (כ-240 גרם)
- 1/2 כוס סוכר חום כהה (כ-100 גרם)
- 1/2 כוס סוכר לבן (כ-100 גרם)
- 1/2 כוס שמן אבוקדו או שמן קנולה
- 1/4 כוס חלב סויה או אלטרנטיביות אחרות ללא חלב
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר (קיימת גם גרסה עם שוקולד חלב פרווה)
- 1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים (אופציונלי)
מרכיבים חלופיים
ניתן להכין את העוגיות האלה גם בגרסה טבעונית ונמוכה בפחמימות. במקום חלב סויה, אפשר לנסות חלב שקדים או חלב קיץ. כמו כן, מי שרוצה לשתף את המתכון עם חברים שיש להם רגישות לגלוטן, יש להחליף את הקמח בקמח תפו”א או קמח שיבולת שועל ללא גלוטן. כך, כל אחד יוכל ליהנות מהטוב הזה!
שלבי ההכנה
עכשיו, הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור את השוקולד צ'יפס המעלף הזה!
- חמים את תנור האפייה ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית או מכניסים לתוכה נייר אפייה.
- מערבבים בקערה את הסוכר החום והסוכר הלבן יחד עם השמן עד שהתערובת הופכת ל-creamy.
- מוסיפים את תמצית הווניל וחלב הסויה ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
- מצרפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה בהדרגה, ומערבבים עד שהמרכיבים מתאחדים.
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס ואגוזי הלוז המומלצים אם רוצים. הכול מתערבב שוב.
- משתמשים בכף קטנה כדי ליצור כדורים מהתערובת ומניחים על התבנית המרופדת במרווחים.
- אופים במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להשחים קמעה.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לפני שאוכלים (אם אתם יכולים לחכות!).
ואת זה אתם חייבים לדעת – המתכון מדהים כל כך, שאין סיכוי שיישארו עוגיות רבות למשך ימים!
תוספות או שדרוגים אפשריים
כדי לשדרג את העוגיות ולאוהבי השוקולד, אפשר להוסיף שוקולד מריר קצוץ, שוקולד חלב, או אפילו שוקולד לבן. לכל אוהבי המטעמים, ניתן להוסיף גם פרי יבש קצוץ כמו צימוקים, חמוציות או פקאנים לקצת קראנץ’ עודף. האפשרויות הן Endless! ללקק את האצבעות – בהחלט אפשרי!
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי קמח חיטה?
אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח שיבולת שועל ללא גלוטן. זה סופר מתאים לכל מי שרוצה ליהנות משוקולד צ'יפס נהדר במתכון טבעוני!
מה אם אני רוצה שהעוגיות יהיו מתוקות יותר?
אפשר להגדיל את כמות הסוכר החום במתכון. שימו לב, כי התוצאה תהיה טיפה שונה.
כמה זמן המגרה של העוגיות היא?
עוגיות שוקולד צ'יפס נשמרות במגרה או בקופסה אטומה עד שבועיים, אם תצליחו לאכול אותן כל כך מהר!
כיצד ניתן לשמור את העוגיות?
שמים בקופסת פלסטיק סגורה כדי לשמור על הטריות והנימוחות שלהן.
האם אני יכול להקפיא את העוגיות?
ודאי! לאחר שהעוגיות התקררו לחלוטין, אפשר לאחסן אותן במקפיא. כל כך קל להפשיר חבילה ולקבל טעם טרי כל פעם.
האם יש מקום להוסיף אגוזים?
כמובן! אגוזי לוז קצוצים זה קלאסי, אבל שדרגו גם עם אגוזי מקדמיה או אגוזי פקאנים טעימים.
מה קורה אם אני מתפרע עם השוקולד?
יהיה זה מדהים! לא תאמינו כמה שוקולד יגרום לכם ללקק את האצבעות. כ-50-100 גרם שוקולד נוספים לא יזיקו.
האם יש דרך להפוך את העוגיות ליותר פריכות?
אפשר לקצר את זמן האפייה בחצי דקה כדי לקבל מרקם פריך יותר.
מה אם אני לא אוהב שוקולד?
כמובן! אפשר לשים חומרים אחרים כמו שוקולד לבן, חמוציות או חתיכות פירות יבשים – תנו לדמיון שלכם לרוץ!
האם אני יכול להוסיף קקאו מהמרכיבים?
אף על פי שזה לא כל כך נפוץ, ניתן להמיר חלק מהקמח בקקאו גרם – זה ייתן טעם קצת שוקולדי יותר!
אז קדימה! הכינו את העוגיות המדהימות האלה והשאירו ביקורות איך יצא. אם אהבתם את המתכון, שתפו את החוויה עם חברים ומשפחה שלכם ברשתות החברתיות!