עוגיות שוקולד צ'יפס שיבולת שועל בריאות
בואו נדמיין לרגע רגע אחד. אתם יושבים בבית, הבית מלא בניחוחות מתוקים, והילדים שלכם מתהלכים לידכם עם חיוכים רחבים. הם שואלים אתכם מה יש ברקע, ואתם עונים בפשטות: "זה ריח של עוגיות שוקולד צ'יפס שיבולת שועל בריאות, בואו לטעום!". עוגיות שמשלבות טעמים מושלמים, חומרים מזינים ופינוק, דווקא הן יכולות להעשות עם אורך חיים בריא! האם אתם מוכנים לצלול לעולם הזה? מתכון זה לא סתם מתכון – הוא מדהים, ממכר, והרבה יותר מכך!
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי, וכמה מנות?
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 10-12 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: כ-24 עוגיות
במתכון זה אנו משלבים את שיבולת השועל, שכולנו יודעים כמה היא בריאה (באמת!), יחד עם שוקולד צ'יפס שמוסיף מתיקות כל כך קלה, עד שתשכחו שאתם לא מתפנקים על משהו "לא בריא". אם תרצו, אפשר גם לשדרג את המתכון עם תוספות שונות, אבל על כך נרחיב בהמשך.
המרכיבים הדרושים
- 1 כוס שיבולת שועל (אפשר גרסה דקה או עבה)
- 1/2 כוס קמח חיטה מלא
- 1/2 כוס קקאו (קקאו איכותי יהיה מושלם)
- 1/2 כוס סוכר קנים (או סוכר קוקוס)
- 1/4 כוס שמן קוקוס (מומס)
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר (אפשר גם חלבית)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון
- 1 ביצה (או תחליף טבעוני כמו חצי בננה מרוסקת)
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (לא חובה)
יש לציין כי שיבולת השועל מהווה מקור מצוין לסיבים תזונתיים, אשר תורמים לתחושת שובע במשך זמן ממושך. כך שגם אם אתם אוהבים מתוקים – אתם על הדרך הנכונה!
שלבי ההכנה
כשהגענו לחלק הזה, הגיע הזמן להתחיל את המסע המענג של הכנת העוגיות:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים את שיבולת השועל בקערה גדולה ומערבבים עם קמח, קקאו, סוכר, סודה לשתייה, מלח וקינמון.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצה (או את התחליף) עם השמן קוקוס.
- מעבירים את התערובת הרטובה לכוללת את המרכיבים היבשים.
- מערבבים בעדינות עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס ואגוזים קצוצים אם רוצים.
- יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של כף ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לוחצים מעט כל כדור כדי למלא את התבנית.
- אופים למשך 10-12 דקות עד שהעוגיות מצולמות בחלקן העליון.
- מצננים בעזרת רשת ולאחר מכן – מעבירים עוגיות לכלי סגור.
הכנתם עוגיות מדהימות, עכשיו הגיע הזמן ליהנות מהם! עם כל ביס תרגישו איך השוקולד נמס בפה, והעוגיות עצמם אווריריות ונימוחות.
מרכיבים חלופיים
יש לכם העדפות נוספות? רוצים להכין גרסה טבעונית? אפשר להחליף את הביצה בחצי בננה מרוסקת או ב-2 כפות רסק תפוחים! וגם אפשר לשדרג את המתכון בשוקולד מריר איכותי, פחות סוכר אם אתם גם דואגים לממתיקים טבעיים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם מחפשים לחדש את המתכון, אפשר להוסיף תוספות כמו אגוזי לוז קצוצים, פירות מיובשים כמו חמוציות או צימוקים, ואפילו קוקוס קלוי. תחשבו על כל מה שעושה לכם טוב!
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור את העוגיות במקפיא? כן! אפשר להקפיא את העוגיות למשך כארבעה שבועות. אפשר גם לגלגל ולהקפיא את התערובת עד שתהיו מוכנים לאפות.
האם יש לעשות את העוגיות בצורת עיגולים? לא בהכרח. אפשר גם להכין עוגיות שטוחות, בכל מיני צורות שאוהבים.
האם ניתן לשים בתערובת גם פירות? בהחלט! פירות مثل בננה או תפוח מרוסק יכולים להוסיף מתיקות נוספת.
האם ניתן להפוך את המתכון ללא גלוטן? ניתן להשתמש בקמח תפו"ח במקום קמח חיטה. העוגיות יהיו גם מדהימות וגם בריאות!
איך מרגישים את השוקולד הצ'יפס בתוך הבצק? השוקולד melts בזמן האפייה, כך אתם מקבלים שוקולד רציני בכל ביס.
העוגיות מתייבשות מהר? לא, העוגיות נשארות רכות ונימוחות גם אחרי מספר ימים!
האם אפשר להוסיף תבלינים נוספים? אפשר! תוספת של וניל או ציפורן מוסיפה טאץ' מיוחד.
האם יש חשיבות לסוג השוקולד? כן, שוקולד איכותי משדרג את הטעם וגורם לעוגיות להיות מדהימות.
האם הילדים יכולים לעזור בהכנה? בוודאי! הילדים אוהבים לעזור במעבדה המתוקה הזו.
איך אני יכול לשמור את העוגיות כדי שהן נשארות רכות? חשוב לאחסן את העוגיות בכלי סגור ואוורירי.
אתם בוודאי מתעניינים, אז למה לא לשתף את המתכון המופלא הזה עם החברים שלכם? תזכרו – בריאות יכולה להיות גם טעים ואגדי! תהנו מהעוגיות המושלמות!