עוגיות שיבולת שועל ושוקולד בריאות
אין כמו ריח של עוגיות בתנור – זו התחושה שמזכירה לכולנו את הבית, את הסבתא, את האמא, האהבה והחום של המטבח. היום אנחנו מזמינים אתכם להכין עוגיות שיבולת שועל ושוקולד, מתכון מדהים שמזמין אתכם להתמכר אל הטעם המושלם, שגם בריא וגם קל להכנה. אתם תעמדו בפה פעור מול כל עוגיה, כי כשזה מגיע לשוקולד ושיבולת שועל, החוק הוא פשוט: ללקק את האצבעות! אם אתם כבר מדמיינים את העוגיות הנימוחות מוצאות את דרכן לעבר הפה, פנימה פנימה, תתכוננו למתכון הזה שיגרום לכם לשמוח כל ביס מחדש.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 12-15 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: מספיק ל-20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, הגיע הזמן להרים את מכונת האפייה ולמצוא את המרכיבים שיביאו לנו את העוגיות המושלמות. כל מה שאנחנו צריכים נמצא במרחק נגיעה.
- 200 גרם שיבולת שועל (אפשר לשלב שיבולת שועל עבה ודקה).
- 100 גרם קקאו פנינה מריר.
- 150 גרם דחוסי דחוסי טבעי (או דחוס בצל).
- 2 בננות בשלות (כמאפיין מסמיך ולטעם מתוק).
- 100 מ"ל שמן קוקוס או שמן זית (לפי העדפתכם).
- 1 כפית קינמון טחון.
- 1/2 כפית מלח.
- 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי).
במידה ואתם רוצים גרסה טבעונית לעוגיות, פשוט תחליפו את הדחוסי בשיבולת שועל ההכנה. טעימות לא פחות!
שלבי ההכנה
הכנה קלה יכולה להיות גם מאוד מהנה, אז בואו נצא לדרך עם כל השלבים שתצטרכו לדעת!
- חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מעבדים את הבננות המועכות עם שמן קוקוס עד שהן מתמזגות.
- מוסיפים את השיבולת שועל, הקקאו, הקינמון והמלח, ומערבבים היטב.
- כשהתערובת מתאחדת, מוסיפים את אגוזי המלך (אם בחרתם להשתמש).
- יוצרים בעזרת כף כדורים בגודל כדור טניס ומניחים על תבנית עם רפידת סיליקון או נייר אפייה.
- נוחו אותם מעט, ואז מועכים את הכל כדי ליצור עוגיות שטוחות.
- אופים במשך 12-15 דקות, עד שהן זהובות.
- מצננים על רשת עד שהן מתייצבות.
עכשיו אפשר לפנק את עצמכם בעוגיות הבריאות המדהימות! השוקולד נמס בפה ומכניס לעוגיות את הלב. מהקקאו המריר המתמזג עם הבננה, אתם תרגישו מהטבע האדיר.
תוספות ושדרוגים אפשריים
העוגיות הללו לא צריכות להיות מוסדות משוטטות. אפשר להרגיש חופשיים להתנסות! אתם יכולים להוסיף לתערובת פירות יבשים כמו תמרים או חמוציות, כמו כן גם שקדים קצוצים או צימוקים. עוד אפשרות היא למלא את העוגיות בשוקולד מריר קצוץ – כזה שיתמזג ויתפשט בפה. אין גבול לדמיון שלכם, פשוט תיהנו מכך!
שאלות ותשובות
האם ניתן להחליף את הבננות?
כן! אפשר להשתמש ברסק תפוחים או דחוסי תמרים, שיהפכו את העוגיות למתוקות וטעימות לא פחות.
האם אפשר לשמור את העוגיות במקפיא?
בוודאי! אפשר לשמור את העוגיות בקופסה אטומה במקפיא, וצמד בין 1-3 חודשים.
מה לעשות אם אין לי קקאו פנינה?
לא נורא, קקאו רגיל יעשה עבודה מצוינת, אבל שימו לב – טעם השוקולד יהיה פחות מודגש.
האם ניתן לשפר את המתכון?
כמובן! אפשר להוסיף חלבון פנאי לפינוק, שמפץ את הערך התזונתי.
למה שיבולת שועל היא חומר בריא?
שיבולת שועל עשירה בסיבים תזונתיים, מסייעת בעיכול ומביאה לתחושת שובע שמתאימה לכל דיאטת בריאות.
למה אני צריך לזלף שוקולד למעלה?
כי זה מוסיף עניין ויפות לעוגיות, ונותן למנה סיום מגניב שמזמין.
מה העוגיות יחסלו אם תתרוששו?
העוגיות ניחנות בטעמים משגעים והן מושלמות עם כוס תה!
האם חייבים לאכול אותן חמות?
לא! הן טובות גם בטמפרטורת החדר ובמצב קפוא.
מה מיוחד בעוגיות הללו?
יש בהן שילוב של בריאות וטעימות – שילוב מנצח!
האם העוגיות מתאימות לילדים?
בהחלט! הילדים יאהבו אותם, והם בריאים מכל הבחינות!
עכשיו כשאתם יודעים איך להכין את העוגיות המדהימות הללו, אל תשכחו לשתף את המתכון החייכני הזה עם חברים ברשתות החברתיות! תנו להם לטעום ולהרגיש את הטעם האגדי של עוגיות השיבולת שועל והשוקולד. תאהבו כל ביס וביס! בתיאבון!