עוגיות שיבולת שועל טחינה וסילאן: מתכון אגדי
ישנם מתכונים שמסוגלים לשנות את התפיסה שלנו לגבי מה זה טעים. אחת מהעוגיות הללו היא ללא ספק עוגיות שיבולת שועל טחינה וסילאן. ברגע שתנסו את המתכון המדהים הזה, אתם פשוט לא תוכלו להפסיק לאכול אותן. הן יהפכו במהרה למנה המועדפת עליכם. בין אם אתם אוהבים פינוק מתוק או מחפשים משהו בריא – העוגיות הללו שוות כל ביס. כל צעד בהכנה מלא ברגעים שמזכירים לנו את ילדותנו, ואפילו מביאים אותנו לחוות נוסטלגיה חמימה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: כ-30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-24 עוגיות (תלוי בגודל שאתם בוחרים)
הרכיבים הדרושים
כשהולכים להכין עוגיות, חשוב לא רק להקפיד על המתכון, אלא גם להכיר את הרכיבים שמשתמשים בהם. בכל רכיב ישנה עוצמה ואופי משלה, והשילוב ביניהם יוצר את הטעם הייחודי שמעלה חיוך על פנינו. בעוגיות שיבולת שועל טחינה וסילאן נגלה את הכוחות המיוחדים של כל רכיב:
- כוס שיבולת שועל (לא מוכנה) – זו הממלכה של הסיבים התזונתיים, מסייעת לשמור על תחושת שובע.
- ¾ כוס טחינת שמש (טחינה מלאה) – מעניקה מרקם עשיר, ניחוח גן עדן ומלא בריאות.
- ½ כוס סילאן – מתוק, מלטף ומזכיר לך את השמש. בריא יותר מזרעי סוכר רגילים!
- 1/3 כוס שמן קוקוס – משגע את הכל, מספק לעוגיות רכות נימוחות.
- 1/2 כפית קינמון – מעלה את הרמה של כל מתכון, טוויסט שגורם לעוגיות להיות משגעות.
- 1 כפית סודה לשתייה – מכניסה לעוגיות אווריריות נפלאה!
- 1/4 כפית מלח – מסייע להבליט את הטעמים ולגוון את המנה.
- ¾ כוס אגוזים קצוצים (מומלץ) – תוספת כיפית שיכולה לשדרג את העוגיות וכמובן להוסיף עוד טעם.
מרכיבים חלופיים
אז אם אתם רוצים לשדרג את העוגיות בצורה כלשהי או שאולי אתם בעלי צורכי תזונה מיוחדים, הנה לכם כמה רעיונות:
- לטבעונים – אפשר להחליף את השמן קוקוס בשמן זית, גם בריא וגם טעים.
- לגרסה ללא גלוטן – פשוט ודאו שהשיבולת שועל שאתם בוחרים היא ללא גלוטן.
- אוהבים מתוק? הוסיפו צימוקים או שוקולד מריר, התוצאה תהיה מדהימה!
שלבי ההכנה
תחליטו שאתם הולכים על זה? מעולה! הנה השלבים שיביאו אתכם לעונג מתוק ומושלם:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים היבשים: שיבולת שועל, קינמון, סודה לשתייה ומלח.
- בקערה נפרדת, מכניסים את הטחינה, הסילאן ושמן הקוקוס. מערבבים עד שהכל מתמזג.
- שופכים את התערובת הרטובה לתוך היבשה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- אם בחרתם לשים אגוזים, הוסיפו אותם עכשיו.
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצרים עיגולים בגודל רצוי. הכי טעים שיש!
- אופים בתנור במשך 15-20 דקות או עד שהעוגיות הזהובות מתחילות להתייצב.
- בהצלחה – אל תשכחו לתת להם להתקרר קצת לפני הגשתם, אם אתם מצליחים להתאפק.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אלו לא סתם עוגיות, אלא אפשרויות בלתי נגמרות למי שאוהב לפנק את עצמו. כאן יש כמה רעיונות לשדרוג:
- שמכוונים למתוק – הוסיפו תמצית וניל לתערובת, זה משגע את החיך!
- כדי לקבל עוגיות גבוהות וקריספיות – ניתן להוסיף קמח שקדים.
- חובבי השוקולד? פשוט שמים שוקולדים קצוצים. מעלף!
שאלות ותשובות
איך משנים את המתכון לעוגיות ללא סוכר? אם אתם רוצים עוגיות דלות בסוכר, פשוט החליפו את הסילאן בחצי בננה מעוכה. זה נותן טעם מצוין!
האם אפשר לאפות בטמפ' נמוכה יותר? בהחלט, אך יתכן שהעוגיות ידרשו יותר זמן אפייה. תפעלו לפי האינסטינקטים שלכם.
אפשר לשמור את העוגיות במקפיא? בדיוק! אחרי שהן התקררו, תוכלו לשמור בקופסה אטומה ועד שישה חודשים.
מה אם אין לי טחינה? יש אפשרות להשתמש בחמאת אגוזים, תתענגו על טעמים חדשים!
האם זה בריא? יש כאן רכיבים מזינים ובריאים מאוד, במיוחד כשמצרפים את השיבולת שועל שמשפרת את העיכול.
במה אני יכול להחליף את השמן קוקוס? שמן זית, או אפילו חמאה רכה. נעים ומפנק!
האם ניתן להכין עוגיות בגובה גבוה? ואם אוהבים – הניחו אותם חצי דק! לפעמים השיטה משתלמת בסופו של דבר!
אפשר להוסיף פירות יבשים? בהחלט! זה מה שהופך את הכול למושלם. תחשבו על תמרים או חמוציות.
מה בדבר ציפוי? הגישו עם שוקולד מומס מעל – תוצאות משגעות!
מתי כדאי לאכול את העוגיות? כל הזמן! חם או קר, הן פשוט ממכרות. אפשר גם בארוחת הבוקר עם יוגורט!
וכך, אנו מגיעים לסוף המתכון המדהים הזה. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שחברים ובני משפחה גם יכולים ליהנות מעוגיות השיבולת שועל טחינה וסילאן המושלמות האלה!