עוגיות שיבולת שועל טחינה וסילאן שלא תוכל להפסיק לאכול

עוגיות שיבולת שועל טחינה וסילאן: מתכון אגדי

ישנם מתכונים שמסוגלים לשנות את התפיסה שלנו לגבי מה זה טעים. אחת מהעוגיות הללו היא ללא ספק עוגיות שיבולת שועל טחינה וסילאן. ברגע שתנסו את המתכון המדהים הזה, אתם פשוט לא תוכלו להפסיק לאכול אותן. הן יהפכו במהרה למנה המועדפת עליכם. בין אם אתם אוהבים פינוק מתוק או מחפשים משהו בריא – העוגיות הללו שוות כל ביס. כל צעד בהכנה מלא ברגעים שמזכירים לנו את ילדותנו, ואפילו מביאים אותנו לחוות נוסטלגיה חמימה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: כ-30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-24 עוגיות (תלוי בגודל שאתם בוחרים)

הרכיבים הדרושים

כשהולכים להכין עוגיות, חשוב לא רק להקפיד על המתכון, אלא גם להכיר את הרכיבים שמשתמשים בהם. בכל רכיב ישנה עוצמה ואופי משלה, והשילוב ביניהם יוצר את הטעם הייחודי שמעלה חיוך על פנינו. בעוגיות שיבולת שועל טחינה וסילאן נגלה את הכוחות המיוחדים של כל רכיב:

  • כוס שיבולת שועל (לא מוכנה) – זו הממלכה של הסיבים התזונתיים, מסייעת לשמור על תחושת שובע.
  • ¾ כוס טחינת שמש (טחינה מלאה) – מעניקה מרקם עשיר, ניחוח גן עדן ומלא בריאות.
  • ½ כוס סילאן – מתוק, מלטף ומזכיר לך את השמש. בריא יותר מזרעי סוכר רגילים!
  • 1/3 כוס שמן קוקוס – משגע את הכל, מספק לעוגיות רכות נימוחות.
  • 1/2 כפית קינמון – מעלה את הרמה של כל מתכון, טוויסט שגורם לעוגיות להיות משגעות.
  • 1 כפית סודה לשתייה – מכניסה לעוגיות אווריריות נפלאה!
  • 1/4 כפית מלח – מסייע להבליט את הטעמים ולגוון את המנה.
  • ¾ כוס אגוזים קצוצים (מומלץ) – תוספת כיפית שיכולה לשדרג את העוגיות וכמובן להוסיף עוד טעם.

מרכיבים חלופיים

אז אם אתם רוצים לשדרג את העוגיות בצורה כלשהי או שאולי אתם בעלי צורכי תזונה מיוחדים, הנה לכם כמה רעיונות:

  • לטבעונים – אפשר להחליף את השמן קוקוס בשמן זית, גם בריא וגם טעים.
  • לגרסה ללא גלוטן – פשוט ודאו שהשיבולת שועל שאתם בוחרים היא ללא גלוטן.
  • אוהבים מתוק? הוסיפו צימוקים או שוקולד מריר, התוצאה תהיה מדהימה!

שלבי ההכנה

תחליטו שאתם הולכים על זה? מעולה! הנה השלבים שיביאו אתכם לעונג מתוק ומושלם:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים היבשים: שיבולת שועל, קינמון, סודה לשתייה ומלח.
  3. בקערה נפרדת, מכניסים את הטחינה, הסילאן ושמן הקוקוס. מערבבים עד שהכל מתמזג.
  4. שופכים את התערובת הרטובה לתוך היבשה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  5. אם בחרתם לשים אגוזים, הוסיפו אותם עכשיו.
  6. על תבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצרים עיגולים בגודל רצוי. הכי טעים שיש!
  7. אופים בתנור במשך 15-20 דקות או עד שהעוגיות הזהובות מתחילות להתייצב.
  8. בהצלחה – אל תשכחו לתת להם להתקרר קצת לפני הגשתם, אם אתם מצליחים להתאפק.

תוספות או שדרוגים אפשריים

אלו לא סתם עוגיות, אלא אפשרויות בלתי נגמרות למי שאוהב לפנק את עצמו. כאן יש כמה רעיונות לשדרוג:

  • שמכוונים למתוק – הוסיפו תמצית וניל לתערובת, זה משגע את החיך!
  • כדי לקבל עוגיות גבוהות וקריספיות – ניתן להוסיף קמח שקדים.
  • חובבי השוקולד? פשוט שמים שוקולדים קצוצים. מעלף!

שאלות ותשובות

איך משנים את המתכון לעוגיות ללא סוכר? אם אתם רוצים עוגיות דלות בסוכר, פשוט החליפו את הסילאן בחצי בננה מעוכה. זה נותן טעם מצוין!

האם אפשר לאפות בטמפ' נמוכה יותר? בהחלט, אך יתכן שהעוגיות ידרשו יותר זמן אפייה. תפעלו לפי האינסטינקטים שלכם.

אפשר לשמור את העוגיות במקפיא? בדיוק! אחרי שהן התקררו, תוכלו לשמור בקופסה אטומה ועד שישה חודשים.

מה אם אין לי טחינה? יש אפשרות להשתמש בחמאת אגוזים, תתענגו על טעמים חדשים!

האם זה בריא? יש כאן רכיבים מזינים ובריאים מאוד, במיוחד כשמצרפים את השיבולת שועל שמשפרת את העיכול.

במה אני יכול להחליף את השמן קוקוס? שמן זית, או אפילו חמאה רכה. נעים ומפנק!

האם ניתן להכין עוגיות בגובה גבוה? ואם אוהבים – הניחו אותם חצי דק! לפעמים השיטה משתלמת בסופו של דבר!

אפשר להוסיף פירות יבשים? בהחלט! זה מה שהופך את הכול למושלם. תחשבו על תמרים או חמוציות.

מה בדבר ציפוי? הגישו עם שוקולד מומס מעל – תוצאות משגעות!

מתי כדאי לאכול את העוגיות? כל הזמן! חם או קר, הן פשוט ממכרות. אפשר גם בארוחת הבוקר עם יוגורט!

וכך, אנו מגיעים לסוף המתכון המדהים הזה. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שחברים ובני משפחה גם יכולים ליהנות מעוגיות השיבולת שועל טחינה וסילאן המושלמות האלה!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

להזמנה >> דילוג לתוכן