"`html
עוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן
מי לא אוהב עוגיות? במיוחד כשמדובר בעוגיות שיבולת שועל מדהימות, ממכרות וכאלה שנמסות בפה. והרי מה שאנחנו הולכים להכין כאן זה לא סתם עוגיות – זה מתכון אגדי, בריא ונפלא של עוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן, שיגרום לכולם לבקש עוד אחת ועוד אחת. אם אתם אוהבים את השפה של הקולינריה, אתם לגמרי במקום הנכון. בואו נצלול למעבר לדקות כיף והנאה וגם ריח שעוטף את הבית!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן אפייה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: כ-12 עוגיות
הרכיבים הדרושים
העוגיות האלו הן של סבתא בלבד בעיניי, עם טוויסט מודרני. תתחילו לאסוף את כל מה שאתם צריכים. שימו לב – חלק מהמרכיבים יכולים להשתנות עפ"י העדפות אישיות, אז תרגישו חופשי לנפנף בכל פינה.
- 2 בננות בשלות (מכאן שבטן מתוקה תעזור מאוד)
- 1 כוס שיבולת שועל ללא גלוטן
- 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים (או כל אגוז אחר שאתם אוהבים)
- 1/4 כוס דחוסה של תמרים מרוסקים (אם כדי לנצח את המתוק)
- 1/4 כוס שוקולד מריר קצוץ (לוקחים את זה לרמה אחרת)
- 1/2 כפית קינמון טחון (לשדרוג הטעמים)
- 1/4 כפית מלח (לדגשים במדויק)
רכיבים חלופיים
עונג האפייה הזה הוא גמיש להפליא. אתם יכולים לשדרגו באופן חופשי: ניתן להשתמש בחמאת שקדים כדי להוסיף עוד יותר טעם, או להכין גרסה טבעונית עם תחליף הביצים של הזרעים. העוגיות האלו הן בלי גבולות! אין שום צורה שהיא עלולה להפריע.
שלבי ההכנה
כאן מתחילה החגיגה הממשית! בואו נתחיל.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מסננים את התמרים במים חמים לכמה דקות כדי שיהיו רכים (סוד קטן בשבילכם).
- מועכים את הבננות בקערה גדולה עד שהן חלקות.
- מוסיפים את התמרים וחותכים אותם עם המזלג לתוך התערובות.
- מוסיפים את שיבולת השועל, אגוזי לוז, שוקולד, קינמון ומלח.
- מערבבים הכל היטב עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתוך תבנית אפייה עם רפידת סיליקון, בעזרת כף.
- מעצבים לכל עוגיה גובה של כ-2 ס"מ.
- אופים בתנור במשך 15 דקות עד שהן מתחילות להשחים.
- נותנים לעוגיות להתקרר על רשת קירור.
כל כך כיף להרגיש את הריח של עוגיות שיבולת השועל בכל הבית בזמן האפייה. אתם לא רוצים לפספס את הרגע המוביל בו העוגיות צורכות את החום ומעלות את תודעת המטבח שלכם. תודו לי אחר כך.
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש לכם רעיונות לשדרוגים? נא להכנס! שוקולד לבן, פירות יבשים תוסיפו לערבוב, או אולי מעט קוקוס קצוץ? כל אחד מהשדרוגים האלה מסוגל לקחת את המתכון למקום חדש ומיוחד. אתם יכולים גם למרוח קצת חמאת אגוזים על העוגיות לאחר האפייה. שאפו, נכון? גם אפשר להחליף את שיבולת השועל בקורנפלור לצורך גרסה דלת פחמימות.
שאלות ותשובות
מה ניתן להחליף בבננות?
אם אתם לא אוהבים או לא יכולים לאכול בננות, אתם יכולים להשתמש במחית תפוחים במקום. זה לא יפחית מהמתיקות, אלא רק יעצים את טעמה.
האם ניתן להשתמש בגרגר הנחלים במקום אגוזים?
בהחלט! ניתן להחליף באגוזי פקאן או בכל סוג אגוזים שאוהבים. שיבולת השועל כאן היא המלכה.
כמה זמן העוגיות מחזיקות?
אם תשמרו את העוגיות בקופסה אטומה, הן יכולות להחזיק בין 5-7 ימים. אם רוצים להאריך, פשוט Freeze!
אז מה קורה אם אין שוקולד מריר?
אל תדאגו, אם אין לכן שוקולד, אתם יכולים להשאיר את זה החוצה. על זה אמרו – אין שוקולד, אין בעיה!
מתכון לוקח יותר מ-15 דקות?
אם אתם מאוד מעמיקים והכוונה היא לעסוק גם בעיצוב, זה לגמרי סביר. לנו 10 דקות הספיקות.
האם אפשר להכין את זה עם קמח שיבולת שועל?
הגישה היא די מהירה – ניתן אך תצטרכו לאזן את הנוזלים כדי לא לייבש את הבצק.
האם אני יכולה לשמור אותה בהקפאה?
בהחלט! במקפיא זה יכול להחזיק חודשיים, שימו בראש – קפוץ רק כאשר אתם רוצים לפנק את עצמכם!
האם זה המינון שלי?
אם הייתם מצליחים לאכול מ-12 עוגיות אז אני מפסיק את חדר הכושר. טעימה כל כך מושלמת!!
איך בוחרים את איצקتوان?
נסו להשתמש בפירות יוכם. מה כן? זה תמיד משגע.
לא אוהבים קינמון?
אתם יכולים להשאיר את הקינמון ולהוסיף אז כהונת מכת של חרדל – טעם משגע כמו מתוק ומר!
עטפו את כולם עם המתכון המדהים לשיר ולא תפסיקו להתענג על הטעמים. שתפו ברשתות החברתיות ותנו להם לחוות גם הם את התמכרות הזו.
"`