עוף עם אורז בתנור – המתכון שיכבוש אתכם!

מתכון לעוף עם אורז בתנור – מנה שתשגע אתכם!

נסו לדמיין את הרגע הזה שעוף עסיסי יוצא מתנור חם, עטוף בזיתים ירוקים ומריח מדהים. כמה פעמים התחשק לכם להכין מנה שתשאיר את כולם עם טעמים מופלאים בפה? אנחנו כאן כדי ללמד אתכם את המתכון המושלם לעוף עם אורז בתנור, אחד מהמאכלים הכי טעימים שיש!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 50 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6-8 מנות

אנחנו מתחילים בזה שיש לכם רגעים קסומים בראש שקשורים לארוחות משפחתיות, לסבתא שזכרה לכם את המתכון הקלאסי ולארוחת שישי שמזמינה את כל המשפחה לשולחן מלא בכל טוב. הכינו את עצמכם לספר על החוויות שלכם מהמנות המופלאות הללו ולתת לנו ללמוד מהידע שלכם!

הרכיבים הדרושים

  • 1 ק"ג עוף (חלקים: ירך, שוק או חזה – מה שיותר טעים לכם)
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 5 כוסות מים
  • 2 בצל קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 גזר מגורר
  • 1/2 כוס זיתים ירוקים פרוסים
  • 3 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
  • 2 כפות שטוחות כמון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מ-1 לימון
  • עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה או נענע) לקישוט

וכמובן, אם אתם רוצים לעבור לסגנון יותר בריאותי, תוכלו להחליף את האורז בגרסה ללא פחמימות, או לשים בתערובת של תלמה מקולקל, ופשוט להשתמש באורז מלא.

שלבי ההכנה

כעת הגיע הזמן לגשת להכנה המהנה!

  1. לחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. שמים את העוף בקערה עם מיץ הלימון, מלח, פלפל, פפריקה וכמון, ומשרים במשך 30 דקות.
  3. מניחים את האורז בסיר עם 5 כוסות מים ומבשלים עד שהאורז סופג את המים ותופס טעם. זה לא סתם אורז; זה אורז שיהיה ממכר ויעשה לכם חשק לעוד.
  4. באותו הסיר שבו בשלתם את האורז, מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שיתחיל להזהיב.
  5. מוסיפים את השום והשורש, ומערבבים עד שהריח משגע אתכם.
  6. מוסיפים לאורז את התערובת שהכנתם לסיר: הבצל, השום והגזר, ומערבבים הכל יחד.
  7. משאירים ככה לתקופה של עוד 5 דקות על הלהבה כדי שהטעמים יתמזגו.
  8. מניחים את העוף המושרש על גבי האורז בתבנית אפייה.
  9. מוסיפים את הזיתים מעל ומקשטים בעשבי תיבול.
  10. אופים בתנור במשך שעה, עד שהעוף מזהיב ומתרכך.

רגע לפני שאתם פותחים את התנור ומרגישים את הריח העשיר מתפשט באוויר, דמיינו את המנה שאתם כבר רוצים לטעום. זה זמן שבו רוצים לשתף את כל החוויה עם חברים ובני משפחה.

שדרוגים ותוספות אפשריות

  • אפשר להוסיף תפו”א קלופים סביב העוף לאפייה.
  • ניתן לשדרג את המנה בסוגי פירות יבשים כמו צימוקים או משמשים.
  • כדי לשמור על הגרסה הבריאותית, אפשר להוסיף קישואים חתוכים גס ולבשל איתם.
  • לגרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את העוף בטופו או בעוף סויה.
  • ישנה אפשרות להוסיף מעט בושליין (שמנת חמוצה) למעלה אחרי האפייה כדי ליצור שכבת קרם טעימה במיוחד.

שאלות ותשובות

מהו הזמן המדויק לאפייה?
זמן האפייה המומלץ הוא שעה בטמפרטורה של 180 מעלות, אך תלוי בתנור שלכם ובגודל העוף.

אפשר לאפות את העוף עם אורז בסיר לחץ?
כן, אם אתם משתמשים בסיר לחץ, זה ייקח בערך 25-30 דקות! כי הרעיון הוא להגיע לתוצאה נימוחה ועסיסית.

האם ניתן להקפיא את המנה?
בהחלט. אחרי שהיא מתקררת, את יכולים להקפיא במיכלים אטומים!

תלמה אמרו טעם "ממכר" – באמת?
זה מתכון שהטעמים שלו לא משאירים מקום לשעמום. לכו על זה, ובטוח תתמכרו!

באיזה סוג אורז כדאי להשתמש?
אוורירי, בסמטי או אורז מלא. כל סוג משדר כוונה אחרת למנה.

מה עושים אם יש לי אורז רגיל?
מומלץ לבשל אותם בנפרד כדי שהאורז לא יתייבש בחום.

האם אפשר להכין את המנה מראש?
באופן בהחלטי! מתכון זה מצוין לארוחות משפחתיות.

מה לעשות אם העוף יצא יבש?
תוסיפו ליציאות על גבי המנה רוטב שקצת שומר על הלחות.

האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! יחד עם קצת רוטב או קטשופ, כולם יאהבו.

באיזו עונה זה הכי טעים?
נראה שזה "מושלם" בכל עונה, אך הוא הולך מעולה בקיץ לארוחות קיץ מדהימות עם חברה!

אנחנו מקווים שהמתכון הזה שיגע אתכם. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות. בואו נלווה אותו בכמה חוויות מתוקות בצלחות שלכם!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן