"`html
פשטידת ברוקולי פרווה במהירות האור
אם אתם מחפשים מנה מדהימה, ממכרת ומעלפת שתהיה גם בריאה וגם מהירה להכנה, הגעתם למקום הנכון! דווקא כשאתם חושבים שהבישול לוקח זמן, אני כאן כדי להציג לכם פשטידת ברוקולי פרווה שקל להכין בתוך 10 דקות בלבד. סבתא שלי תמיד אמרה שלהתעסק עם ירקות זה קטע גדול, אבל היא לא הכינה פשטידות כמו זו. המנה הזו נמסה בפה, ניחוחה מתפשט בכל הבית, ומשגע את החושים. מדובר פה בפשטידה שניתן לשדרג בקלות עם מרכיבים נוספים, כך שכל אחד יכול למצוא את הטעם שלו. אז קדימה, בואו נתחיל את המסע הזה לעבר פשטידת הברוקולי המושלמת!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לעמקי המתכון, נתחיל במרכיבים שצריך כדי להכין את הפשטידה האגדית הזו. זה הזמן להצטייד בכל מה שדרוש לכם להכנה.
- 400 גרם ברוקולי קפוא או טרי (מומלץ טרי מהשוק)
- 1/2 כוס קמח תפו”ח
- 1/4 כוס קמח חומוס (או קמח רגיל במידה ואין חומוס)
- 1/4 כוס מים (אם דרוש יותר, לא לחסוך)
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2-3 גבעולי כוסברה קצוצים (אפשר גם פטרוזיליה)
- 1/2 כפית כמון (לא חובה, אך מוסיף טעם אגדי)
מרכיבים חלופיים
אז מה עושים במקרה שתרצו לשדרג את המתכון או לשמור על תפריט בריא יותר? לפניכם כמה רעיונות:
- לגרסה ללא גלוטן, השתמשו בקמח תפו”ח בלבד.
- אפשר להוסיף גבינת טופו למי שרוצה טעמים עשירים יותר.
- אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו כמה פרוסות צ’ילי או פפריקה חריפה.
שלבי ההכנה
מוכנים? בואו ניגש לשלבים של הכנת הפשטידה המושלמת!
- המיסו את הברוקולי במים רותחים למשך 3-4 דקות, עד שהוא רך.
- סננו את הברוקולי ומעכו אותו (אפשר גם עם מזלג, לא חייבים לשבור את הידיים).
- קצרו את הבצל וכך גם את הכוסברה והוסיפו לגדלי הברוקולי.
- ערבבו את הברוקולי, הבצל, הכוסברה, קמח תפו”ח וקמח חומוס.
- כשהם מתאחדים, הוסיפו את המים והמלח והפלפל.
- חממים שמן זית במחבת ומשמנים את התחתית.
- כשהשמן חם, פרסו את התערובת בתבנית שטוחה, וטפחו אותה עד שהיא מתייצבת.
- לטגן מעל בחום בינוני-גבוה במשך 3-4 דקות מכל צד.
- כשהפשטידה משיגה גוון זהוב ומרקם פריך, הכניסו לצלחת והגישו.
- לא לשכוח ללכת ללקק את האצבעות שלהם, זה חלק חשוב.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן שתמיד יש מקום לשדרוגים! תוכלו להוסיף גבינת קשיו, לשים בתוך הפשטידה פייסלים של עגבניות מיובשות, וגם לשדרג את המנה לסלט פרשת עלי רוקט ומעט צנוניות. החשוב לזכור – מדובר בפשטידה גמישה שמזמינה אתכם לשחק עם המרכיבים והטעמים, כך שתהדרגו לפי טעמכם האישי.
שאלות ותשובות
איך לשמור על טריות הפשטידה?
כדי לשמור על הפשטידה טרייה, יש לאחסן אותה במקרר ולצרוך תוך יומיים. אם יש שאריות, הקפיאו אותן וקלפו היטב על מנת למנוע קיפאון.
מה אם אני אלרגי לגלוטן?
אין בעיה! כמו שציין קודם, השתמשו בקמח תפו”ח בלבד. מדובר בפתרון בריא, טוב וקל להכנה!
האם אפשר להוסיף גבינות שונות?
בהחלט! גבינת פיקנטי או גבינת טופו יוסיפו טעמים עשירים ואותנטיים לפשטידה שלכם.
האם אפשר להכין את הפשטידה בתנור?
בוודאי! זה לוקח יותר זמן, אך תוכלו לאפות בתנור על חום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות או עד שהקצה הזהוב.
מה להגשת הפשטידה?
הפשטידה משתלבת נהדר עם רטבי טחינה ולימון, סלט ירקות רענן, וגם עם תוספות כמו תפוחי אדמה מבושלים או אורז.
האם ניתן להכין את הפשטידה עם ירקות אחרים?
בהחלט! ניתן להשתמש בקישואים, גזר או ירקות קרים אחרים. הכל לגמרי תלוי בטעמים שלכם.
האם אפשר לשמור את הפשטידה בהקפאה?
כן, ניתן להקפיא את הפשטידה לאחר שהיא התקררה לחלוטין ואז להפשיר בעת הצורך.
כמה זמן היא מחזיקה במקרר?
הפשטידה שומרת על טריותה במקרר עד 48 שעות, כדאי לעטוף היטב בניילון נצמד.
למה הברוקולי כל כך בריא?
ברוקולי מכיל ויטמינים ומינרלים רבים כמו ויטמין C, סידן וטריפטופאן, אשר תורמים לחיזוק המערכת החיסונית ומועילים בשמירה על בריאות הלב.
האם כדאי להשרות את הברוקולי קודם?
לא ממש, מספיק לשרוף אותו במים רותחים למשך מספר דקות ואז לסנן – זה שמירה טובה על ערכי התזונה שלו.
לסיום, אני מזמין אתכם לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות, ולהפיץ בסטייל את הבשורה על הפשטידה המושלמת הזו לחברים ובני משפחה. כל מי שטועם אותה מבטיח ללקק את האצבעות ולהתנחם בטעמים המטריפים!
"`