פשטידת כרישה פרווה לראש השנה שתשדרג את השולחן

פשטידת כרישה פרווה לראש השנה

תארו לכם את הרגע הזה, כשאתם פותחים את הדלת, והריח המדהים של פשטידת הכרישה ממלא את הבית. זהו ריח שמזכיר לנו את המסורת, חום משפחתי, וימים טובים. השילוב של טעם ירוק, פריך, ועשיר במרקם אוורירי, גורם לכל ביס להיות ממכר ומהמם. הפשטידה הזו היא פשוט אגדה של טעמים, והיא תגרום לכם ללקק את האצבעות ורק לרצות עוד. מוכנים לגלות את המתכון הכי טעים שיש? בואו נכין את פשטידת הכרישה המושלמת!

Z זמן הכנת המתכון: 45 דקות. רמת קושי: בינוני. מספר מנות: כ-8 מנות.

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהחלטנו להכין פשטידת כרישה, חשבנו על המרכיבים המושלמים שיתאימו יחד. אנחנו רוצים להבטיח שהמנה תהיה גם בריאה וגם טעימה. אז בבואכם לרכוש את המרכיבים, אנחנו ממליצים לכם לבחור את המרכיבים הטריים ביותר. להלן הרשימה:

  • 4 כרישות בינוניות, קצוצות דק
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגורדים
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס קמח (או קמח תפו"א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חלב סויה (או חלב אחר אם אתם מעדיפים)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • מעט כמון (לא חובה, אבל מומלץ)
  • פטרוזיליה קצוצה, לקישוט

כמובן ששווה לחשוב על גרסה טבעונית – גם בלי ביצים ועם חלב סויה, התוצאה עדיין תהיה מעלפת!

שלבי ההכנה

כדי שהפשטידה תהפוך ליצירת מופת, עלינו להקפיד על סדר ההכנה. כך אתם מתקבלים תמיד עם טעם קונטרה של מתיקות וחריפות. בואו ניגש ישר לעניין:

  1. חותכים את הכרישות דק ומועכים את הבצלים, כשמתחילים להתמלא ריחות ורגשות.
  2. מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את הבצל והכרישה, ומטגנים כ-5 דקות עד שהן מתרכך ומתחיל להתרקם ריח משגע.
  3. מגרדים את תפוחי האדמה, סוחטים ומוסיפים לתערובת הכרישה והבצל.
  4. מוסיפים את הביצים, קמח, חלב, מלח, פלפל וכמון בתוספת תערובת הירקות.
  5. מערבבים היטב את כל החומרים עד שהתערובת נראית הומוגנית.
  6. מחממים תבנית עם מעט שמן על חום בינוני.
  7. יוצקים לתבנית את התערובת ומשטחים לגובה אחיד.
  8. אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך כ-30 דקות, או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה מעט.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לפני החיתוך.
  10. מקשטים לפני ההגשה עם פטרוזיליה קצוצה.

תראו כמה פשוט, ובכל זאת כמה מתוחכם! אחרי שתתנסו במתכון, תגלו שזה אחד הדברים שהופכים את הרגעים החדשים לחגיגיים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

על מנת להפוך את הפשטידה שלכם למדהימה אפילו יותר, תוכלו לשדרג אותה עם כמה תוספות מדהימות:

  • אפשר להוסיף גבינת פטה מתפוררת למילוי המעלף הזה, שתשדרג את הפשטידה לכדי משהו מרומם.
  • נוסף על כך, ניתן לשים בתוכה תוספות של פטריות קצוצות, זה ממש מוסיף רוטב טעמים.
  • לגרסה עם יותר קראנץ', ניתן לפזר מעל פנקו לפני האפייה.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על הפשטידה לאחר ההכנה? ניתן לשמור אותה במקרר עד שלושה ימים. אם אתם שומרים קשוקה, כדאי להקפיא עד שהיא חדשה.

האם יש תחליפים לתפוחי אדמה במידה ורוצים לעשות אותה דל פחמימות? כן, ניתן להשתמש בקישואים מגורדים במקום, התוצאה נהדרת!

כמה זמן לוקח לאפות את הפשטידה? כ-30 דקות, עד שהפשטידה משחימה היטב.

האם יש צורך לשמן את התבנית? בהחלט! שמן יבטיח שהפשטידה תצא בקלות בזמן ההגשה.

האם אפשר להכין את הפשטידה יום קודם? בהחלט! היא גם תעשה שירות מצוין כשהיא תשהה במקרר.

מה אם אני רוצה לגרום לה להיות פחות שומנית? ניתן להפחית את כמות השמן ולבשל את הכרישה והבצלים במעט מים במקום.

האם אפשר להוסיף תבלינים נוספים? בהחלט! אתם יכולים להתנסות בתבלינים שונים כמו אורגנו, טימין או אפילו פריקה בשביל נגיעה של טעימות.

מה ניתן להגיש לצד הפשטידה? סלט מרענן עם עשבים ירוקים, הרבה ירקות ובמחילה, זה ללקק את האצבעות.

האם ניתן להכין את הפשטידה עם ירקות אחרים? תלוי בהעדפות שלכם, אבל ניתן בהחלט להוסיף תרד או בטטה!

ואם אני לא אוהב כרישה, מה אני עושה? ניתן להחליף אותה בתרד או חצילים קצוצים.

אחרון, אך לא פחות חשוב, תזכרו לשתף את המתכון המושלם הזה עם משפחה וחברים! חג שמח!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

להזמנה >> דילוג לתוכן