פשטידת כרישה פרווה לראש השנה
תארו לכם את הרגע הזה, כשאתם פותחים את הדלת, והריח המדהים של פשטידת הכרישה ממלא את הבית. זהו ריח שמזכיר לנו את המסורת, חום משפחתי, וימים טובים. השילוב של טעם ירוק, פריך, ועשיר במרקם אוורירי, גורם לכל ביס להיות ממכר ומהמם. הפשטידה הזו היא פשוט אגדה של טעמים, והיא תגרום לכם ללקק את האצבעות ורק לרצות עוד. מוכנים לגלות את המתכון הכי טעים שיש? בואו נכין את פשטידת הכרישה המושלמת!
Z זמן הכנת המתכון: 45 דקות. רמת קושי: בינוני. מספר מנות: כ-8 מנות.
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהחלטנו להכין פשטידת כרישה, חשבנו על המרכיבים המושלמים שיתאימו יחד. אנחנו רוצים להבטיח שהמנה תהיה גם בריאה וגם טעימה. אז בבואכם לרכוש את המרכיבים, אנחנו ממליצים לכם לבחור את המרכיבים הטריים ביותר. להלן הרשימה:
- 4 כרישות בינוניות, קצוצות דק
- 3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגורדים
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 4 ביצים
- 1/2 כוס קמח (או קמח תפו"א לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חלב סויה (או חלב אחר אם אתם מעדיפים)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- מעט כמון (לא חובה, אבל מומלץ)
- פטרוזיליה קצוצה, לקישוט
כמובן ששווה לחשוב על גרסה טבעונית – גם בלי ביצים ועם חלב סויה, התוצאה עדיין תהיה מעלפת!
שלבי ההכנה
כדי שהפשטידה תהפוך ליצירת מופת, עלינו להקפיד על סדר ההכנה. כך אתם מתקבלים תמיד עם טעם קונטרה של מתיקות וחריפות. בואו ניגש ישר לעניין:
- חותכים את הכרישות דק ומועכים את הבצלים, כשמתחילים להתמלא ריחות ורגשות.
- מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את הבצל והכרישה, ומטגנים כ-5 דקות עד שהן מתרכך ומתחיל להתרקם ריח משגע.
- מגרדים את תפוחי האדמה, סוחטים ומוסיפים לתערובת הכרישה והבצל.
- מוסיפים את הביצים, קמח, חלב, מלח, פלפל וכמון בתוספת תערובת הירקות.
- מערבבים היטב את כל החומרים עד שהתערובת נראית הומוגנית.
- מחממים תבנית עם מעט שמן על חום בינוני.
- יוצקים לתבנית את התערובת ומשטחים לגובה אחיד.
- אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך כ-30 דקות, או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה מעט.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לפני החיתוך.
- מקשטים לפני ההגשה עם פטרוזיליה קצוצה.
תראו כמה פשוט, ובכל זאת כמה מתוחכם! אחרי שתתנסו במתכון, תגלו שזה אחד הדברים שהופכים את הרגעים החדשים לחגיגיים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
על מנת להפוך את הפשטידה שלכם למדהימה אפילו יותר, תוכלו לשדרג אותה עם כמה תוספות מדהימות:
- אפשר להוסיף גבינת פטה מתפוררת למילוי המעלף הזה, שתשדרג את הפשטידה לכדי משהו מרומם.
- נוסף על כך, ניתן לשים בתוכה תוספות של פטריות קצוצות, זה ממש מוסיף רוטב טעמים.
- לגרסה עם יותר קראנץ', ניתן לפזר מעל פנקו לפני האפייה.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור על הפשטידה לאחר ההכנה? ניתן לשמור אותה במקרר עד שלושה ימים. אם אתם שומרים קשוקה, כדאי להקפיא עד שהיא חדשה.
האם יש תחליפים לתפוחי אדמה במידה ורוצים לעשות אותה דל פחמימות? כן, ניתן להשתמש בקישואים מגורדים במקום, התוצאה נהדרת!
כמה זמן לוקח לאפות את הפשטידה? כ-30 דקות, עד שהפשטידה משחימה היטב.
האם יש צורך לשמן את התבנית? בהחלט! שמן יבטיח שהפשטידה תצא בקלות בזמן ההגשה.
האם אפשר להכין את הפשטידה יום קודם? בהחלט! היא גם תעשה שירות מצוין כשהיא תשהה במקרר.
מה אם אני רוצה לגרום לה להיות פחות שומנית? ניתן להפחית את כמות השמן ולבשל את הכרישה והבצלים במעט מים במקום.
האם אפשר להוסיף תבלינים נוספים? בהחלט! אתם יכולים להתנסות בתבלינים שונים כמו אורגנו, טימין או אפילו פריקה בשביל נגיעה של טעימות.
מה ניתן להגיש לצד הפשטידה? סלט מרענן עם עשבים ירוקים, הרבה ירקות ובמחילה, זה ללקק את האצבעות.
האם ניתן להכין את הפשטידה עם ירקות אחרים? תלוי בהעדפות שלכם, אבל ניתן בהחלט להוסיף תרד או בטטה!
ואם אני לא אוהב כרישה, מה אני עושה? ניתן להחליף אותה בתרד או חצילים קצוצים.
אחרון, אך לא פחות חשוב, תזכרו לשתף את המתכון המושלם הזה עם משפחה וחברים! חג שמח!