קינואה במיקרו – הפלא האלגנטי של המטבח המודרני
אם אתם חובבי אוכל בריא, אתם כבר בטח מכירים את הקינואה. זהו גרגר אגדי, עשיר בחלבון ובסיבים תזונתיים, שבעצם יכול להפוך כל מנה למושלמת במינימום מאמץ. אבל מה אם הייתי אומר לכם שאתם יכולים להכין קינואה במיקרו? כן, שמעתם נכון! עם הכנה קלה ומהירה, תוכלו לשדרג ארוחת ערב או צהריים בצורה מדהימה וממכרת.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4 מנות
אז מה בעצם עושה את הקינואה כל כך מיוחדת? מדובר בעשב שאינו דגן, אלא טווס של עולם הגרגרים, זהו מקור מעולה לחלבון וסיבים תזונתיים, ואפילו דל בפחמימות. כי מי לא רוצה משהו שבאמת גם בריא וגם טעים? כמו אחד הסיפורים ההיסטוריים המרתקים, הקינואה נחשבה למזון הקדוש של האינקה, והיא כבר מעל 5000 שנה על הצלחות שלנו. אז לקראת מה שאתם הולכים להכין, כדאי שתבינו שיש כאן הרבה יותר משסתם גרגרים!
הרכיבים הדרושים
- 250 גרם קינואה
- 500 מ"ל מים
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- תיבול לפי הטעם (כמו פפריקה, כמון, או עשבי תיבול)
- רבע כוס פטרוזיליה קצוצה לפיזור
- אפשרות להוסיף ירקות מבושלים או צלויים (גזר, קישואים, תפו”א) בריאים ומתוקים
הנה מגיעה החלק שכולם מחכים לו: שינויים אפשריים. אפשר להכין את המתכון הזה גם עם קינואה אדומה, קינואה שחורה או אפילו קינואה מעורבת, והדבר המיוחד הוא שאתם יכולים לשדרג את המנה כפי שתרצו. רוצים סלט קינואה מרענן? הוסיפו ירקות טריים. רוצים קינואה עם טוויסט? הוסיפו שלל תבלינים והקפיצו את העניין.
שלבי ההכנה
בואו נצלול לתוך היקום הקולי של חדרי האוכל שלנו. הגיע הזמן להכין קינואה במיקרו!
- מניחים את הקינואה במסננת ומטים תחילה על מים רותחים במשך כ-2 דקות, זה עוזר להוציא טעמים מרוכזים.
- מעבירים את הקינואה למסמך עמיד במיקרו.
- מוסיפים 500 מ"ל מים ומחממים במשך 10 דקות במיקרוגל.
- מוציאים ומוסיפים את המלח והשמן, מערבבים בעדינות.
- בעזרת מזלג "פוררים" את הקינואה עד שהיא פריכה ומדויקת.
- לסיום, מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.
ההקפצות הקלות הללו וההכנה במיקרו הופכות את זה למושלם עבור כל אחד מכם במטבח, אפילו אם אתם פשוט לא רוצים לבזבז זמן על הכנה.
להרוויח את הכין והאבולוציות יכולה להיות דרך מצוינת לשדרג את המנה. אחת מהדרכים האהובות עלי היא להוסיף כמה גרגרי רימונים למנה לסלט קינואה. התוספת הזו משגעת והופכת את המנה באורח כמעט אגדי!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
כל אחד מאיתנו אוהב רעננות וחדשנות באוכל! הוסיפו לתיבול או לארוחה קוביות גבינת פטה, או אולי טחינה חריפה למשדרון טעים. אם אתם מתכוונים לזרום על הסלטים, אולי שדרגו עם חומוס קלאסי לחוויה מלכותית. וכמובן, אינסוף ירקות זה תמיד מושלם.
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהקינואה מוכנה?
תשובה: ברגע שהקינואה סופגת את כל הנוזלים והגרגרים נפוחים, אתם יכולים להיות בטוחים שהקינואה מוכנה. זהו סימן מובהק לכך!
האם אפשר להכין קינואה במיקרו בלי מלח?
כן, כמובן! אתם יכולים לוותר על המלח או להוסיף תבלינים אחרים לפי טעמכם האישי. קינואה היא מאוד גמישה.
מה עוד אפשר להוסיף לקינואה?
אתם יכולים להוסיף קטשופ או רוטב סויה כדי לשדרג את הטעמים. גם אגוזים קצוצים מוסיפים קראנץ' למנה.
האם אפשר להכין קינואה במיקרוגל של אוכל לא מבושל?
כן, בהנחה שהקינואה נשטפה כראוי. שימו לב שהאוכל לא רך מידי, כדי לא להיות מרגישים מזה.
האם ניתן להשתמש בקינואה ישנה?
קינואה ישנה עדיף לא להיעזר בה אם היא לא נשמרה בצורה נכונה. עדיף תמיד להשתמש בקינואה טרייה.
מה עושים אם הקינואה יוצאת רטובה?
אם המנה יצאה רטובה,נסה להחזיר עוד כמה דקות למיקרו ללא מכסה וזה ייתן לה להתייבש קלות.
איזה טעמים מתאימים לקינואה?
כל התבלינים, כמות יותר שאנחנו מוסיפים, כך הגרגר נוצץ ונעים יותר. הוסיפו למשל כמון ופפריקה.
כמה פחמימות יש בקינואה?
קינואה מכילה כשלושים גרם פחמימות ל-100 גרם. יש לציין שכמובן מדובר בפחמימות בריאות!
האם אפשר להכין את זה בטיגון במקום במיקרו?
בפשטות, כן! מבשלים את הקינואה עם מים במדיום גבוה ומערבבים כל הזמן.
איך אני יכול לאחסן קינואה מבושלת?
ניתן לשמור קינואה מבושלת במקרר כשבוע לפחות, במיכלים אטומים.
אז חברים, הגיע הזמן לצאת לדרך, לנסות את המתכון המדהים הזה ולשתף עם כולם! המטבח שלכם לא היה נראה כל כך מושלם.