קציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי: טעמים מהבית
אם אתם מחפשים מנה שתמלא את הבית שלכם בריחות משגעים ותיצור זיכרונות מתוקים, הגעתם למקום הנכון. קציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי הן לא רק מנות ביתיות – הן סיפור, מסורת, ואהבה שמגיעה בסגנון חם וטעים. ההכנה המיוחדת הזו, שניסיתי בעצמי לא פעם ולא פעמיים, מצליחה לגעת בלבבות של כל הסועדים, וגם אם הם לא חולקים את הרקע המרוקאי – הם יתקעו את שפתיהם על הצלחת ויתבאסו על כך שלא הכינו יותר. ובמילה אחת: מדהים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקציצות הממכרות הללו, אנו זקוקים למספר רכיבים פשוטים אך איכותיים. מבטיחים לכם שהם ישדרגו את המנה לרמות מטורפות של טעמים!
- 500 גרם בשר בקר טחון (כמובן, אפשר גם בשר הודו)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- מלח ופלפל לפי הטעם
- לרוטב: 800 גרם עגבניות תמר קלופות קצוצות (או רוטב עגבניות מוכן)
- 2 כפות כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית קינמון (מיוחד מאוד)
- 1/4 כוס שמן זית
מרכיבים חלופיים
אם תרצו לגרום למנה להיות עוד יותר בריאה, ניתן לשדרג את הבשר לבשר הודו, שמפחית את השומן. במקרה ואתם שומרים על דיאטת דל פחמימות, פשוט החליפו את פירורי הלחם בקמח שקדים. ואם בא לכם להיות יצירתיים, אפשר להחליף את העגבניות ברוטב פסטו, ותקבלו טעמים חדשים לגמרי!
שלבי ההכנה
ויסתכלו על התהליך – כשתעשו זאת, תשיגו קציצות ברמה אגדי!
- בקערה גדולה, אנחנו פשוט מערבבים את הבשר הטחון, הבצל, השום, הפטרוזיליה, הכוסברה, הביצה, פירורי הלחם, המלח והפלפל.
- לשמים ידיים וליצור קציצות בגודל של כדור טניס, ואחריו נשקול את המסה על צלחת עם קמח. זה מאפיין את המבנה שלהן כדי שלא יתפרקו בבישול.
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני, ומטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן משחימות.
- מעבירים את הקציצות לצלחת.
- ברוטב: באותה מחבת, מטגנים את העגבניות הקצוצות ומוסיפים את התבלינים. מבשלים על חום נמוך כ-10 דקות כדי שיספגו את הטעמים.
- מניחים בעדינות את הקציצות בתערובת העגבניות ומבשלים יחד בהרבה אהבה עוד 25 דקות על חום נמוך.
- מגישים עם קוסקוס או אורז, ושמן זית על הכל!
תוספות ושדרוגים אפשריים
איך אפשר להוסיף כאן טעמים ולהפוך את המנה למשהו חדש? ואם יקרה לכם לשדרג לעיתים תכופות, כדאי לשים לב!
- אפשר להוסיף פלפלים קלויים לגרסה מתוקה יותר.
- לחובבי החריף, תוספת של פפריקה חריפה משגעת את הקציצות.
- קרם חמוץ כקישוט למעלה יוצר קונטרסט נעים לטעמים.
- לנסות להוסיף בולגרית מפוררת במהלך הבישול כדי להעניק טעם שונה לחלוטין.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הקציצות מראש ולשמור במקפיא?
כמובן! אפשר להכין את הקציצות ביום שבת ולשמור במקפיא. רק צריך לבשל מעט יותר כאשר תוציאו אותן.
האם ניתן להשתמש בברווז במקום בשר בקר?
בהחלט! לשדרוג הטעמים, אפשר אפילו לשלב בשר ברווז טחון שישדרג את המנה.
לא מצאתי רוטב עגבניות, מה לעשות?
אין בעיה! אפשר לטחון עגבניות טריות עם מעט שמן זית ותבלינים. זה ייתן אפקט רענן ונפלא.
כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
המנה נשארת טובה במקרר למשך שלושה ימים, אך אנחנו יודעים איך זה: הם נגמרות הרבה קודם!
האם אפשר להכין רוטב קרם במקום עגבניות?
בהחלט! אם אתם בקטע של פסטה קרמית, הקציצות משתגעות עם רוטב שמנת ודוגמת פטריות.
איך עושים קציצות ללא בשר?
כמובן! ניתן להשתמש בבלילת קישואים או חומוס עם תבלינים, וזה יוצא מצוין!
למה כדאי להוסיף קינמון לרוטב?
הקינמון מוסיף עומק לטעמים וגם הוא חלק מהמסורת המרוקאית שלא כדאי לפספס.
האם המנה מתאימה לחגיגות משפחתיות?
ברור! מנה זו מביאה את כל המשפחה לשולחן, והאוכל לוקח מקום של כבוד.
האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! כל כך מדהים עד שקל להפתיע אותם עם טעמים שהם לא יוכלו לעמוד בפניהם.
יצא לי יותר חריף ממה שחשבתי, מה עושים?
אם הסלסה יצאה לכם חריפה מדי, להוסיף קצת סוכר או שמנת יכולה לאזן את התבלין!
שיתוף המנות האהובות עליכם ברשתות החברתיות יעזור גם לכם לשמור על המתכונים וגם לחברים שלכם ליהנות מהקולינריה המדוברת. אל תשמרו את זה לעצמכם! הקציצות האלו הן האוצר של המטבח, והגיע הזמן שכולם ידעו על כך!