קציצות עוף ברוטב משגע
בואו נתחיל ברגע הזה שבו אנחנו יודעים שיום עבודה ארוך נגמר, וכשהריח הממכר של קציצות עוף ברוטב מתחיל לחדור לבית שלנו, הפה שלנו מתמלא ברוק ואנחנו לא יכולים לחכות להתרגש מהמנה המדהימה הזו. נכון, זה לא סתם מתכון – זה מתכון של סבתא, מדובר על הקציצות הכי טובות שיש, אלא מה? המורשת שנעבירה מדור לדור, ולנו הסמכות הגבוהה להכין את הקציצות המעלפות הללו כמו שצריך!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: 4-6 מנות
לאחר שעות ארוכות של התלבטויות והכנות, סוף סוף מצאנו את הזמן המתאים להביא אליכם את המתכון המושלם הזה לקציצות עוף ברוטב. יש משהו אגדי ביכולת של המנה הזו לרגש אותנו ולזכור את הימים שבהם אמא או סבתא היו מכינות אותן והבית התמלא בניחוחות שמחממים את הלב.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם בשר עוף טחון (אפשר להשתמש גם בחתיכות עוף ולהקצץ בבלנדר)
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 100 גרם קמח מצה (או קמח חצי קל)קן
- 1 ביצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לש frying הקציצות
- 500 מ"ל רוטב עגבניות (מוכן או ביתי)
- 2 כפות סוכר חום (למתוקם הרוטב)
- 1 כף פפריקה חריפה (למעלה חריפות)
- חופן כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה למי שמעוניין)
- מים לחליטת הקציצות (בזמן הבישול)
בהכנה הזו, אנחנו מתכוונים לקחת את היסודות החמים שאנחנו מכירים ולהפוך אותם למעלפים. אז את החומרים שאספתם הכניסו לשני קופסאות נפרדות, אחת לקציצות והשנייה לרוטב, וכך נוכל להרגיש כמו שף גרמני על בישול טעים במיוחד!
שלבי ההכנה
ובכן, בואו נצלול לצעד הבא בתוך הממלכה הקולינרית שלנו – שלבי ההכנה של המתכון!
- מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, השום, קמח המצה, הביצה, מלח ופלפל. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מבשלים מים בסיר רחב ומביאים לרתיחה.
- יוצרים קציצות בגודל של כדור טניס ומניחים בזהירות במים הרותחים.
- מבשלים את הקציצות כחמש דקות עד שהן מונחות בצורה יפה.
- בעוד הקציצות מתבוסף, מחממים במחבת נפרדת רוטב עגבניות עם הסוכר, פפריקה וכוסברה קצוצה.
- מעבירים את הקציצות המבושלות בתנאים טבעיים למחבת עם הרוטב, ומשאירים לבישול של 20 דקות נוספות עד שהרוטב ספג הכל.
- מסננים את הקציצות ומניחים על צלחת הגשה, למעלה עם כוסברה קצוצה.
- מניחים את הרוטב לידה ומקשטים עם כף קטנה של שמן זית.
אחרי כל זה, תמצאו את עצמכם עם קציצות משגעות, הרוטב שוחף שיניים מהניחוחות המהודורים. פשוט ללקק את האצבעות!
חלופות רכיבים
הניהול של רכיבים כאן הוא חשוב, ואם אתם חשים לרוצים ליצור רוטב טבעוני, פשוט אפשר להחליף את הבשר הטחון בטופו או בפטריות פטריות קצוצות. הגרסאות הללו נשמרות אותו טעם עם בשימת התבלינים השונים – כך שהעבודה לא ממש קשה!
שדרוגים ותוספות
עכשיו, המסע הזה לא נגמר. יש עשרות שדרוגים שתוכלו לבצע על מנת להקפיץ את המנה הזאת עוד יותר. רוצים לחבב את העניין?
- אפשר להוסיף קוביות של גזר מבושל לתוך הרוטב, כך שהמנה תהיה יותר צבעונית וחגיגית!
- נחמד לזרוק לתוך הקציצות בעזרת קוביות קטנות של גבינת פטה.
- אפשר להגיש עם אורז מאודה או פירה חם.
- ואם בא לכם על טוויסט, שימו כמה צ'ילי קצוץ לרוטב לקבלת חריף ששובר שגרה!
שאלות ותשובות
כיצד אפשר לשמור את הקציצות?
על מנת לשמור את הקציצות, יש להניח אותן בקופסה אטומה במקרר ולהשתמש תוך 3-4 ימים. אפשר גם להקפיא אותן ולשמור עד חודשיים.
האם ניתן להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הקציצות כ-24 שעות מראש ולשמור במקרר. בשעת הצורך, לחמם במים רותחים או בתנור.
מה לגביי רוטב עגבניות ביתי?
מומלץ להכין רוטב עגבניות ביתי עבור המלחם ברוטב, והוא מוסיף טעמים שיגבירו את המנה לרמות גבוהות במיוחד.
האם אפשר להחליף את בשר העוף בבשר אחר?
ודאי, קציצות מדהימות גם עם בשר בקר או טלה! אפשר גם להכין אותן עם טופו עבור גרסה טבעונית.
מה ניתן להוסיף לתערובת הקציצות?
תוכלו להוסיף תבלינים כמו בזיליקום, אורגנו או תבלינים ים-תיכוניים אחרים. כמו כן, מגע של פריזאי גרדה יוסיף למעדן בריא במיוחד.
איך מכינים את הרוטב אם אין לי רוטב עגבניות?
תוכלו להכין רוטב עם עגבניות מרוסקות בשילוב עם תבלינים כמו שום, בצל ואפילו שום קצוץ ופלפל. זה יכול להיות אפילו יותר טעים!
האם ניתן להקטין את כמות הקציצות?
אז ודאי שזה אפשרי! ניתן להכין כמות קטנה יותר, ולהכין את כל העסק מספר פעמים אם יש זמן לכך.
מה יש להגיש בעיניים אוכל?
הקציצות הללו יכולות להוות תוספת בעיקר לאורז, פירה, או אפילו סלט רענן בצד!
מדוע מומלץ לשים קמח מצה ולא קמח רגיל?
קמח מצה מוסיף למאכל טקסטורה טובה, והופך את הקציצות לאווריריות ונימוחות יותר.
מה אם אני לא אוהב/ת את השום?
אין בעיה, אפשר פשוט להשאיר אותו החוצה – אבל מתוך נסיוני, השום מוסיף לכל כך הרבה טעמים!
נראה שהשיחה הזו נמשכת ועוד לא קיבלנו את סוף הסיפור, אז אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם חברים, כולם זכאים ליהנות מהקציצות האלה, נכון? עודדו אותם לנסות ולהתאהב בטעמים המדהימים, ובסוף השבוע הזה, כולם יהיו מופתעים למה הם לא חשבו על זה קודם!