"`html
קצף עוגיות שושנים – המתכון המושלם שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
אם יש דבר יותר מושלם מעוגיות שושנים, זה קצף עוגיות שושנים! אין ספק שהעוגיות הללו הן מהממות, משגעות ומלאות בטעמים עשירים של אהבה, נוסטלגיה ושמחה. מדובר בחוויה של ממש – ההשקה של הקצף הוורוד והאוורירי שמתמזג עם השכבות הפריכות של העוגיות, גורמת ללב שלנו להתמלא בשמחה. וזאת לא סתם עוגיה; זאת העוגיה שהילדים אוהבים, שהאורחים מתעקשים על עוד אחת ממנה, והכי חשוב – היא כל כך פשוטה להכנה! אז בואו נכין את הקצף הוורוד המושלם ונגלה יחד את סוד האושר המתוק.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כעת כשכולם נרגשים ולא יכולים לחכות לנסות את המתכון המדהים הזה, הגיע הזמן להזכיר מה אנחנו צריכים על מנת ליצור את הקסם. הרכיבים הם:
- 200 גרם של שקדים טחונים
- 250 גרם של אבקת סוכר
- 4 חלבונים בינוניים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
- צבע מאכל ורוד (מומלץ, אך לא הכרחי)
- לציפוי: שוקולד מריר מותך ואגוזי לוז קצוצים
אם תרצו לעשות את המתכון בריא יותר, אפשר להשתמש בחלופות לאבקת הסוכר, כמו ארצל ירקות בסוכר דל קלוריות. כמו כן, לחילופין על מנת להפוך את המתכון לנטול גלוטן, אפשר להסתפק בשקדים טחונים בלבד! בקיצור, יש המון דרכים להפתיע את עצמכם.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל החומרים, בואו נצלול לתוך הכנת הקסם אחת שתיים מחדש. שלבי ההכנה הם:
- מחממים את התנור ל-150 מעלות צלזיוס.
- מקציפים את החלבונים עם מלח בעזרת מיקסר במהירות גבוהה עד שנוצרים קצפים רכים.
- מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שהקצף מקבל מרקם חזק ומבריק.
- מוסיפים את תמצית הווניל וצבע המאכל אם רוצים.
- מניחים את שקדי הקמח והשוקולד המומס בתחתית קערה. מקפלים בעדינות את הקצף לתוך הקמח בעזרת מרית.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזילים לעוגיות בצורת השושן על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- עושים חור קטן במרכז כל עוגיה בעזרת עזרת קיסם.
- אופים כ-15-20 דקות עד שהעוגיות מתייצבות ומקבלות צבע זהוב.
- ממתינים שהן יתקררו לגמרי.
- מניחים את השוקולד המומס מעל העוגיות ומקשטים באגוזי לוז קצוצים.
ההכנה היא ממש פשוטה, ושימו לב שהקצף אמור להיות אוורירי ובעל מרקם רך. זה מה שיעשה את ההבדל המעלף בין עוגיה עוגה ועד כמה היא טעימה/מעולה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן שאם אתם רוצים לגוון, יש המון דרכים לשדרג את העוגיות. אפשר להוסיף לתוך הקצף קינמון או קקאו, למשל, וליצור טעמים שונים ומשגעים. מעוניינים במרקם פריך יותר? אתם יכולים להוסיף לתערובת אגוזים קצוצים של פקאנים או קשיו. כל תוספת כזו תורמת לתחושת האושר שיבוא עם כל ביס.
שאלות ותשובות
האם אפשר להחליף את השקדים באגרוף קמח?
בהחלט! אפשר להחליף את השקדים בקמח תפו”א או קמח אורז, על מנת שהעוגיות יישארו כשתיים טעימות ופריכות תוך שמירה על היתרון של ארוחות נטולות גלוטן.
כמה זמן ניתן לאחסן את העוגיות?
העוגיות טובות למשך שבועיים במיכל אטום, אבל אנו בטוחים שלא יחזיקו זמן רב כי כולם ייהנו מהן!
האם אפשר להכין את העוגיות עם חלבונים מקופסה?
כמובן! חלבוני ביצה מקופסה עובדים טוב, אבל מומלץ לא לאפות את העוגיות, אלא אם כן אתם בטוחים שהחלבונים מכילים רמות תקינות.
מה הפתרון אם הקצף לא קם?
אולי החלבונים לא היו מספיק קרים או שהכניסו מים למיקסר. הקצף צריך להיות מבריק ונוקשה, בכל מקרה – מיקסרים למשל באדיבות יכולים לעשות דרך לא רעה.
האם התוספות מפחיתות את החן של העוגיות?
הגמישות בתוספות היא חלק מהכיף! תוכלו להוסיף ולהתנסות עם תוספות שונות. זה רק משדרג את הטעם והגוונים!
איך אוכל להקל על הניקוי?
שימוש בצלחת חד פעמית קלה לניקוי בהחלט יקנה לנו עוד זמן איכות עם העוגיות שלכם.
האם יש דרך להפוך את העוגיות ליותר בריאות?
אזור את הקמחים לפי מה שמתאים ולכן ניתן להשתמש באבקת קוקוס או דגנים אחרים על מנת לגדול. באופן כללי, שתפו את הבית במתכונים בריאים!
האם ניתן להכין את העוגיות בסגנון טבעוני?
בהחלט! אפשר להחליף את החלבונים באבוקדו שלם מוכן כתחליף או רעיון החלפה של חלבון צמחי כזה או אחר.
האם חשוב להתקרר לחלוטין לפני הציפוי?
כן, חשוב להתמתח לפחות 15 דקות על מנת שהשוקולד לא יימס.
מתי זה הזמן הכי טוב לחלוק את העוגיות עם חברים?
חברים תמיד יעריכו עוגיות בבית, אך דווקא לאור ימי חופש, ארוחות משפחתיות או חוגים, בוודאות ירגשו את כל הנוכחים!
אז קדימה, אל תהססו! גשו למטבח ותיהנו מהקצף האגדי של עוגיות השושנים – פשוט ללקק את האצבעות! אם עשיתם והאהבתם, שתפו את המתכון הזה עם כל החברים – ותראו איך עוגיות השושנים חוגגות בכל בית!
"`