רוטב פטריות כמו במסעדות: המתכון המושלם!

מתכון לרוטב פטריות מדהים וממכר

כשהשמש מתחילה לשקוע ואתם מושיבים את עצמכם ליד השולחן, אין כמו רוטב פטריות שמלחח את הלב. מהו הסוד שלו? טעמים עשירים, מרקם מעלף וריח שממלא את הבית כמו שאמא הכינה בסעודות שבת. עם המתכון הזה, תגלו כיצד להכין רוטב פטריות מושלם, שמתאים לכל מנה: פסטות, בשרים, ירקות ובתור תוספת נפלאה לכל מצרך. אתם מוכנים? נהדר, בואו נחלוק את המתכון המיוחד הזה.

זמן הכנת המתכון: 30 דקות, רמת קושי: קלה, 4 מנות

  • 30 דקות של הכנת רוטב שמוסיפים לכל דבר
  • דרגת קושי קלה – מתאים גם למי שאין להם ניסיון במטבח
  • מספיק ל-4 מנות שיפתיעו את כל האורחים שלכם

הרכיבים הדרושים

לפני שניכנס לעובי הקורה, מדובר בפטריות סוניות, אבל זה על קצה המזלג. מדובר ברוטב פטריות שיגרום לכם ללקק את האצבעות, אז כדאי שתהיו מוכנים עם מסמכים ומועקב כדי לא להחמיץ אף פרט. הנה מה נצטרך:

  • 500 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת צמחית לגרסה פרווה)
  • 1 כף רוטב סויה
  • חצי כפית מלח, או לפי הטעם
  • כף פטרוזיליה קצוצה (אם אתם רוצים כאילו זה שום דבר)
  • קמצוץ של פלפל שחור גרוס (לא להגזים!)

אולי תרצו לדעת על רכיבים חלופיים:

כמובן שאפשר לשדרג ולשחק עם רכיבים. למשל, אם אתם צמחוניים או טבעוניים, תוכלו להחליף את השמנת בחלב קוקוס או בשמנת מסויה. יש אנשים שמשתפים אהבה לפטריות פורצ'יני, ניתן להשתמש בהן או לשלב עם פטריות שימג'י וערמוניות. כל נגזרת שתבחרו תהיה אגדה בשל עצמה.

שלבי ההכנה

כאן מתחיל הקסם. כל שלב הוא ניסיון, ובכל ניסיון טמון סוד. בואו נתחיל!

  1. מחממים את השמן זית והחמאה במחבת גדולה על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים עד שהוא שקוף ורך, בערך 5 דקות.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים במשך דקה, עד שהשום משחרר את הארומה העשירה שלו.
  4. מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהן מתרככות ומסירות נוזלים, אידיאלי זה 8-10 דקות.
  5. יוצרים מקום במרכז המחבת ומוסיפים את רוטב הסויה, תנו לו להתבשל כמו זיקוקי דינל.
  6. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב.
  7. עכשיו זה הזמן להוסיף רוטב סויה, מלח ופלפל – טועמים ונותנים לזה להגיע לרמה שמיטיבה אליכם.
  8. מבשלים על חום נמוך 5 דקות נוספות, עד שהרוטב מסמיך.
  9. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
  10. מוזגים לצלחות ומנצחים מגוון מנות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

הרוטב הזה כל כך משגע, שכולכם תרצו לשחק עם התוספות. לדוגמה:

  • פטריות פורצ'יני מיובשות – קיבלו את היתרון המגניב בטעמים חזקים
  • נגיעות של גבינת פרמזן – אם אתם בעניין של חוויה יותר עשירה
  • בקצת טימין או רוזמרין – יוסיפו ארומה שקטה ומלטפת
  • יעלו אפילו לשם תה חם – משגע!

שאלות ותשובות

מה אפשר להשתמש ברוטב פטריות הזה?
רוטב הפטריות הזה משדרג המון מאכלים. הוא מעולה עם פסטה, בשר, תפוחי אדמה, ירקות קלויים וכו'.

האם אפשר להכין רוטב פטריות ללא שמנת?
בהחלט. ניתן להשתמש בחלב קוקוס או שמנת צמחית ליצירת גרסה קלה יותר ובריאה יותר.

איך ניתן לשמור את הרוטב?
הרוטב יישאר טוב במקרר עד 3 ימים. פשוט חמים אותו מחדש על חום נמוך.

האם אפשר להקפיא את הרוטב?
יש אנשים שמקפיאים אותו, אבל עלולה להיות לו טקסטורה שונה לאחר הפשרה. לכן, הכי טוב להקפיאו ביום או יומיים אחרי ההכנה.

אפשר לשדרגו עם עוד פטריות?
גורם לכך שהטעמים יתערבבו בצורה מיוחדת! פטריות שמפיניון נחשבות לקלאסיות, אבל מפורצ'יני או שימג'י הם תוספות נהדרת.

האם אני יכול להוסיף ירקות אחרים לרוטב?
כן, בהחלט. אפשר לשלב גזר, קישואים, תפו”א קלויים – העניין הוא להרגיש חופשי לשחק עם זה!

מה אם אני אוהב את הרוטב שלי יותר חריף?
מערבבים קצת צ’ילי קצוץ או רוטב סרירצ'ה לתוספת טעם ותיבול.

האם הרוטב הזה מתאימים למסיבת ערב?
בוודאי! הוא יראה משגע בדיסות, כולם ישאלו אתכם מתי פיונדר את המתכון!

אפשר להכין אותו מראש?
בוודאי! זה אחד מהמתכונים שמתפתחים עם הזמן. תכינו ביום לפני וזה יהפוך עוד יותר טעים!

האם טעמים פטריות יבלטו בו?
כן, המתכון הזה מדגיש אותם! המערבבים התמצאות שלהם חשובים כדי לשמור על אותם טעמים שחולים אצלכם במטבח.

כעת, כשיש בידכם את המתכון לרוטב הפטריות המדהים הזה, הגיע הזמן שתשתפו אותו עם חברים וברשתות החברתיות! מי יודע, אולי גם הם יפסיקו ללקק את האצבעות ויתלהבו לעשות אותו בבית! בריאות ונוחות לכולם!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן