מתכון לרוטב פטריות מדהים וממכר
כשהשמש מתחילה לשקוע ואתם מושיבים את עצמכם ליד השולחן, אין כמו רוטב פטריות שמלחח את הלב. מהו הסוד שלו? טעמים עשירים, מרקם מעלף וריח שממלא את הבית כמו שאמא הכינה בסעודות שבת. עם המתכון הזה, תגלו כיצד להכין רוטב פטריות מושלם, שמתאים לכל מנה: פסטות, בשרים, ירקות ובתור תוספת נפלאה לכל מצרך. אתם מוכנים? נהדר, בואו נחלוק את המתכון המיוחד הזה.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות, רמת קושי: קלה, 4 מנות
- 30 דקות של הכנת רוטב שמוסיפים לכל דבר
- דרגת קושי קלה – מתאים גם למי שאין להם ניסיון במטבח
- מספיק ל-4 מנות שיפתיעו את כל האורחים שלכם
הרכיבים הדרושים
לפני שניכנס לעובי הקורה, מדובר בפטריות סוניות, אבל זה על קצה המזלג. מדובר ברוטב פטריות שיגרום לכם ללקק את האצבעות, אז כדאי שתהיו מוכנים עם מסמכים ומועקב כדי לא להחמיץ אף פרט. הנה מה נצטרך:
- 500 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 שיני שום, קצוצות
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 200 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת צמחית לגרסה פרווה)
- 1 כף רוטב סויה
- חצי כפית מלח, או לפי הטעם
- כף פטרוזיליה קצוצה (אם אתם רוצים כאילו זה שום דבר)
- קמצוץ של פלפל שחור גרוס (לא להגזים!)
אולי תרצו לדעת על רכיבים חלופיים:
כמובן שאפשר לשדרג ולשחק עם רכיבים. למשל, אם אתם צמחוניים או טבעוניים, תוכלו להחליף את השמנת בחלב קוקוס או בשמנת מסויה. יש אנשים שמשתפים אהבה לפטריות פורצ'יני, ניתן להשתמש בהן או לשלב עם פטריות שימג'י וערמוניות. כל נגזרת שתבחרו תהיה אגדה בשל עצמה.
שלבי ההכנה
כאן מתחיל הקסם. כל שלב הוא ניסיון, ובכל ניסיון טמון סוד. בואו נתחיל!
- מחממים את השמן זית והחמאה במחבת גדולה על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים עד שהוא שקוף ורך, בערך 5 דקות.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים במשך דקה, עד שהשום משחרר את הארומה העשירה שלו.
- מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהן מתרככות ומסירות נוזלים, אידיאלי זה 8-10 דקות.
- יוצרים מקום במרכז המחבת ומוסיפים את רוטב הסויה, תנו לו להתבשל כמו זיקוקי דינל.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב.
- עכשיו זה הזמן להוסיף רוטב סויה, מלח ופלפל – טועמים ונותנים לזה להגיע לרמה שמיטיבה אליכם.
- מבשלים על חום נמוך 5 דקות נוספות, עד שהרוטב מסמיך.
- מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
- מוזגים לצלחות ומנצחים מגוון מנות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הרוטב הזה כל כך משגע, שכולכם תרצו לשחק עם התוספות. לדוגמה:
- פטריות פורצ'יני מיובשות – קיבלו את היתרון המגניב בטעמים חזקים
- נגיעות של גבינת פרמזן – אם אתם בעניין של חוויה יותר עשירה
- בקצת טימין או רוזמרין – יוסיפו ארומה שקטה ומלטפת
- יעלו אפילו לשם תה חם – משגע!
שאלות ותשובות
מה אפשר להשתמש ברוטב פטריות הזה?
רוטב הפטריות הזה משדרג המון מאכלים. הוא מעולה עם פסטה, בשר, תפוחי אדמה, ירקות קלויים וכו'.
האם אפשר להכין רוטב פטריות ללא שמנת?
בהחלט. ניתן להשתמש בחלב קוקוס או שמנת צמחית ליצירת גרסה קלה יותר ובריאה יותר.
איך ניתן לשמור את הרוטב?
הרוטב יישאר טוב במקרר עד 3 ימים. פשוט חמים אותו מחדש על חום נמוך.
האם אפשר להקפיא את הרוטב?
יש אנשים שמקפיאים אותו, אבל עלולה להיות לו טקסטורה שונה לאחר הפשרה. לכן, הכי טוב להקפיאו ביום או יומיים אחרי ההכנה.
אפשר לשדרגו עם עוד פטריות?
גורם לכך שהטעמים יתערבבו בצורה מיוחדת! פטריות שמפיניון נחשבות לקלאסיות, אבל מפורצ'יני או שימג'י הם תוספות נהדרת.
האם אני יכול להוסיף ירקות אחרים לרוטב?
כן, בהחלט. אפשר לשלב גזר, קישואים, תפו”א קלויים – העניין הוא להרגיש חופשי לשחק עם זה!
מה אם אני אוהב את הרוטב שלי יותר חריף?
מערבבים קצת צ’ילי קצוץ או רוטב סרירצ'ה לתוספת טעם ותיבול.
האם הרוטב הזה מתאימים למסיבת ערב?
בוודאי! הוא יראה משגע בדיסות, כולם ישאלו אתכם מתי פיונדר את המתכון!
אפשר להכין אותו מראש?
בוודאי! זה אחד מהמתכונים שמתפתחים עם הזמן. תכינו ביום לפני וזה יהפוך עוד יותר טעים!
האם טעמים פטריות יבלטו בו?
כן, המתכון הזה מדגיש אותם! המערבבים התמצאות שלהם חשובים כדי לשמור על אותם טעמים שחולים אצלכם במטבח.
כעת, כשיש בידכם את המתכון לרוטב הפטריות המדהים הזה, הגיע הזמן שתשתפו אותו עם חברים וברשתות החברתיות! מי יודע, אולי גם הם יפסיקו ללקק את האצבעות ויתלהבו לעשות אותו בבית! בריאות ונוחות לכולם!