שקשוקה משגעת: מתכון שלא תוכלו להפסיק לאהוב
תארו לעצמכם ערב חורפי, אתם יושבים בבית עם רדת החשיכה, חושבים על מה להכין לארוחת ערב. רעב נוראי מציק לגוף, ופתאום אתם מגלים את הלהיט של המטבח הישראלי – השקשוקה! כמה שזה מפתיע, מתכון פשוט כל כך שהופך לדבר האגדי הזה – כולם צריכים לנסות אותו!
זמן הכנה והגשה
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
בואו נחלוק איתכם את המרכיבים לרוטב השקשוקה שמדהים את החיך והופך את כל הארוחה למושלמת!
- 4 ביצים טריות
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 פלפלים חריפים או מתוקים, קצוצים (לבחירתכם)
- 4-5 עגבניות בשלות, קצוצות (או 1 קופסה של עגבניות מרוסקות)
- 3-4 שיניים של שום, קצוצות
- כף שטוחה של כמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית (או שמן קנולה אם אתם ממש רוצים)
- אפשר לשדרג ולתבל באורגנו יבש או פפריקה מתוקה
כמובן, ישנן אפשרויות רבות לשדרוש את השקשוקה הזו – תוכלו להוסיף גבינת פטה או קוביות של סויה למי שאוהב! החיוניות של הרוטב המושלם היא לא רק בעגבניות, אלא גם בתוספות שיכולות לשדרג כל ביס.
שלבי ההכנה
וכמובן, תהליך ההכנה מדהים בסגנון פשוט וקל, כך שאתם יכולים להתענג על כל ביס:
- חממים מעט שמן זית במחבת גדולה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את הפלפלים השונים וממשיכים לטגן 3-4 דקות נוספות.
- כשהפלפלים רכים, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עד שהארומה מתפשטת.
- כשהשום מקבל צבע זהוב, מוסיפים את העגבניות הקצוצות (או הממרח) והכמון.
- מבשלים את התערובת עד שהיא מתבשלת היטב והעגבניות מפרישות נוזלים.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם שלכם.
- חורגים בעזרת כף מהתערובת ומקפלים בעדינות את הביצים.
- מבשלים את השקשוקה על חום נמוך עד שהחלמון מתייצב, אבל לא מתייבש.
- מגישים חם, עם לחם טרי לצד.
בתהליך לא לוקח הרבה זמן, ובסוף זה כמו מסיבת טעמים בפה!
אפשרויות שדרוג
כדי לעונג את השקשוקה שלכם ולנעוץ אותה בתודעה של כולם, שימו לב לתוספות הבאות:
- גבינת פטה למגע מלוח
- חריף יותר עם עוד פלפלים חריפים או רוטב צ'ילי
- עלי תרד סגולים או ירוקים על גבי הביצים
- שקדים קלויים לקישוט ולגרסה קראנצ'ית
כל תוספת כזו יכולה לשנות את המשחק לגמרי, ולהפוך כל שקשוקה למעלף, מדהים וממכר שרק תרצו עוד ועוד!
שאלות ותשובות
מה אם אני רוצה להכין שקשוקה טבעונית?
אחת הנושאים המרתקים בשקשוקה זה היכולת שלה להתאים את עצמה. אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, פשוט השמיטו את הביצים! תוכלו לשים במקום טופו קשה בהשקעה דומה.
האם השקשוקה מתאימה לבוקר?
בוודאי! שקשוקה מושלמת לארוחת בוקר. כמו אמא שלכם אומרת – זה הכי טעים שיש בבוקר!
אולי אפשר לשמור שקשוקה במקרר?
ניתן לשמור שקשוקה במקרר ליום-יומיים. אבל היא הכי טעימה כשהיא חמה, אז פשוט התחילו להאט את הקצב!
מה קורה אם אני לא אוהב פלפלים?
אם אתם לא אוהבים פלפלים, תוכלו להוסיף ירקות אחרים כמו קישואים או חצילים. השקשוקה מתאימה לכל ירק!
איזו לחם מומלץ לאכול עם השקשוקה?
מהנסיון שלי, לחם שאור הוא הבחירה הטובה ביותר! אבל גם פיתות או לחם פריזאי בהחלט מתאימים.
ישנה שקשוקה לא חריפה בשביל ילדים?
בהחלט! פשוט השמיטו את הפפריקה החריפה ותכינו את השקשוקה עם ירקות עדינים כמו גזר.
מה ניתן לשים מעבר לבעדה של הורמונים?
שימו לב שאפשר להשקיע בתיבולים – אבקת שום, כמון, פפריקה מתוקה שיהפכו את השקשוקה לדברים משגעים.
איך אני יודע מתי הביצים מוכנות?
חשוב לשמור על מצבי חום ולהסתכל על הצבע של החלמון, כדאי שהוא יהיה מבריק ועדין ולא מדדה.
מה הזמן המומלץ לאכול שקשוקה?
מדובר באוכל מאוד מזין, אפשר לאכול אותה בכל שעה – עיקרית או בוקר, שקשוקה היא תמיד רעיון בריא!
אז אל תשכחו! שתפו את המתכון המדהים הזה עם חברים וברשתות החברתיות. השקשוקה הזו לוקחת את הטעם והאווירה לשמיים ומעלה!