פשטידת קישואים חלבית: מתכון מדהים שיביא לכם טעמים מעלפים!
אין כמו הרגע שבו אתם יושבים לאכול מנה שהכנתם בעצמכם, והטעמים פשוט ממכרים! אח, פשטידת קישואים חלבית… מדובר בשילוב משגע בין קישואים רכים, גבינות שונות וטעמים שימסו לכם את הלב. אני בטוח שגם אתם חוויתם את ההרגשה הזו, כשאתם פונים למקרר עם רעב ובסוף נוסעים לחוף של טעמים – בינגו! הפשטידה הזו היא בדיוק מה שאתם צריכים כדי לשדרג את הארוחה הבאה שלכם.
כמובן, כל פשטידה שמכילה קישואים מצליחה לרגש אותנו, ובמיוחד כשהיא מכילה גבינות שיתנו לכולנו את התוספת העשירה והמפנקת. על אף שלעיתים קישואים נראים פשוטים למדי, היכולת שלהם לספוג טעמים ולבנותם לכדי יצירה קולינרית אגדי זו אמנות של ממש. אז, קדימה – דפים מכיוון המטבח ומלאים בטעמים!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור פשטידת קישואים חלבית משגעת שתשאיר את כולם מופתעים ויקחו עוד מנה, תצטרכו את המרכיבים הבאים:
- 3 קישואים בינוניים – זה החלק הכוכב של הפשטידה. קישואים רכים וטריים!
- 2 ביצים – שינשאו לנו את הכל יחד.
- 200 גרם גבינה בולגרית – הניחוח שלה הופך את הפשטידה לאגדה!
- 100 גרם גבינת מוצרלה – זו שתמנע מהפשטידה לייבש.
- 1/2 כוס קמח (אפשר לשים קמח כוסמין לגרסה יותר בריאה) – לדחוס את הטעמים יחד.
- 1/2 כפית מלח – לחיזוק הטעמים.
- 1/2 כפית קימל או פפריקה (לפי הטעם) – טוויסט מעניין!
- שמן לטיגון – להענקת פריכות מושלמת!
חשוב לומר שהפשטידה הזו מתאימה גם לגרסה טבעונית – פשוט החליפו את הביצים ב-2 כפות פירה תפוחי אדמה. ככה זוכים בטעם מדהים ואפילו בשיהוק המגניב של הבריאות.
שלבי ההכנה
לאחר שמצאנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל להכין את הפשטידה המדהימה!
1. נשטוף את הקישואים היטב ונסיר את הקצוות.
2. נגרר את הקישואים עם פומפיה דקה ונניח במסננת למספר דקות לסחוט את הנוזלים.
3. בקערה גדולה נכניס את הקישואים הסחוטים ונוסיף את הביצים.
4. נפורר לתוך הקערה את הגבינה הבולגרית וגבינת המוצרלה.
5. נוסיף את הקמח, המלח, הקימל או הפפריקה ונערבב היטב לקבלת תערובת אחידה.
6. נחמם שמן במחבת על חום בינוני.
7. נזלף עם כף מהתערובת למחבת ונשטח כל פשטידה למשקה רצוי ויפה.
8. נטגן צד אחד כ-4 דקות עד שהפשטידה מזהיבה, ולאחר מכן נהפוך את הפשטאידה לצד השני למעט זמן נוסף.
9. נוציא את הפשטידות המוכנות למגבת סופגת לשחרור מיטבי של השמן.
10. נמשיך לטגן את שאר התערובת באותו אופן עד לסיום.
וזהו! כך יש לנו פשטידת קישואים חלבית מושלמת, או ליתר דיוק – הכי טעימה שיש!
תוספות ושדרוגים
כמובן, שבממלכת הפשטידות יש גם מקום ליצירתיות! ניתן להוסיף לתערובת:
- בצל קצוץ – שייתן טעם נעים.
- תפוחי אדמה מגוררים – למרקם אוורירי יותר.
- פטריות מטוגנות – יוסיפו בדיור לגוון המנה.
- פירורי לחם לשדרוג הפריכות בציפוי.
- עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, בזיליקום או שמיר – להרבה צבע!
אל תשכחו, כל תוספת שתבחרו תיצור פשטידה עם טעמים חדשים ומיוחדים. למי שאוהב למרוח על הפשטידה רוטב יוגורט מעושן, פשוט תוסיפו שום ואנטיביוטיקה ותגלו על עוד טעם מעורר!
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי קישואים?
ניתן להשתמש בעוד ירקות כמו גזר, בטטה או דלעת. כל אחד מהם יביא טעמים שונים ומרעננים לפשטידה.
האם ניתן להכין את הפשטידה בתנור?
בהחלט! אתן יכולות להעביר את התערובת לתבנית אפייה עם טפטוף שמן ולהכניס לתנור על חום של 180 מעלות במשך 30 דקות.
אפשר להכין את הפשטידה עם גבינות ללא לקטוז?
בוודאי! פשוט השתמשו בגבינות שאין בהן לקטוז, והפשטידה תהיה גם בריאה וגם טעימה.
איך לשמור על טריות הפשטידה לאחר ההכנה?
נשמור את הפשטידות בצנצנת אטומה במקרר. הן יישארו טריות עד 3 ימים.
האם אפשר להקפיא את הפשטידות?
מומלץ לעשות זאת, אתן יכולות להקפיא את הפשטידות המוכנות בשקית אטומה ולחמם בתנור כשתרצו לאכול.
כמה זמן שומרות הפשטידות על הפריכות שלהן?
כדאי לאכול אותן מיד אחרי הטיגון. אם תשאירו אותן במקרר, הן עלולות לאבד מהפריכות.
האם אפשר להכין אותן באייר פרייר?
כמובן! רק ללטף קצת שמן ולבשל על טמפרטורה של 180 מעלות, עד שהן יזהיבו.
מה הטריק ללקק את האצבעות?
שים קמצוץ של גבינת פרמזן על פשטידה לפני טיגון, והן יהיו נדירות!
מה להתאים לפשטידה?
זה מאוד טעים עם סלט ירקות רענן על הצד או רוטב יוגורט קריר.
האם כדאי לשדרג את הפשטידה עם עגבניות?
בהחלט! הלכידות עם עגבניות תעשה פלאים לפשטידה!
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה. כל עטיפה של טעם ברוטין ולהספיד את החברים. שתפו את המתכון ברשתות החברתיות, והאכילו את כל מי שאתם אוהבים!