בקרב חובבי הטחינה יש שיח ער בנוגע לטחינה הטובה ביותר, מבין מגוון הטחינות הקיימות כיום בשוק. כמובן, ישנם ממרחי טחינה הנמכרים בסופר המקומי ואפילו כמה סוגים של טחינה בקופסאות שימורים שנמכרות פה ושם. אבל אלו אינם מתקרבים לסוגי הטחינה המומלצים על ידי חובבי הטחינה האמיתיים. אלו, אשר יודעים מה באמת כדאי לקנות, לא מתפשרים על פחות מהטוב ביותר.
ישנם כמה סוגים ושמות מובילים בתחום והוויכוח תמיד חוזר אל אותם השמות, כאשר כל צרכן מאמץ לו את סוג הטחינה האהוב עליו יותר מאחרים. בשורה התחתונה, נראה כי עדיין אין הסכמה גורפת על סוג אחד מסוים של טחינה ועדיין, יעידו רבים כי בין סוגי הטחינה הנבחרים, ישנן רק מעטות שבאמת מעוררות תענוג קולינרי.
ערכים ללא פשרות
בין הגורמים המהותיים ביותר שחשוב לתת עליהם את הדעת הם הערכים התזונתיים של הטחינה. טחינה מומלצת ידועה בהיותה בעלת חומרי גלם איכותיים ורכיבים תזונתיים חיוניים לשמירה על בריאות הגוף. לפיכך, חשוב להכיר גם את היתרונות התזונתיים שיש לטחינה, וגם את ההבדלים בין סוגי הטחינה הקיימים. טחינה משומשום טהור היא בעלת מאפיינים שונים ונתונים תזונתיים שונים מטחינה גולמית, שלא לדבר על טחינה מעובדת.
לצורך ההמחשה, בטחינה גולמית העשויה שומשום טהור היא בעלת 100 מ"ג סידן בכל 100 גרם טחינה. ובל נא נעצור את נשימתנו, שכן בטחינה משומשום מלא יש 600 מיליגרם סידן בכל 100 גרם טחינה ולפעמים אפילו עד 900 מ"ג סידן. בפעם הבאה שאתם מחפשים טחינה מומלצת חפשו טחינה משומשום מלא ולו על מנת לתת לגוף שלכם את מה שהוא זקוק לו באמת.
גורם נוסף ההופך טחינה משומשום מלא לטחינה מומלצת הוא כמויות הנתרן. ככל שיש יותר מלח במזון, כך הגוף שלנו יפריש יותר סידן מהכליות ומסיבות אלו חשוב לצרוך טחינה מומלצת בעלת כמות נתרן נמוכה. כדי לדעת אם כמות הנתרן היא ברמה סבירה, ודאו כי אין יותר מ-30 מ"ג.
כלי אחסון – עניין טעון
גורם נוסף שיש לתת עליו את הדעת הוא אריזה של הטחינה. נכון, זה לא הדבר הראשון שתחשבו עליו כשתבחרו לקנות טחינה ועם זאת, רוב הטחינות המאוחסנות במיכלים בעלי כימיקלים מזהמים פוגעות בבריאות. הכימיקלים המצויים באריזות אלו הם מסיסים בשומן וכתוצאה מכך, טחינה, המורכבת בעיקר מ57% שומן, מסייעת בהמסתם.
הכימיקלים הללו נכנסים לגוף ולפיכך, בבחירת טחינה מומלצת חשוב לתת את הדעת ולשים לב גם לאריזה של הטחינה.
לסיכום, חשוב להעדיף טחינה מומלצת משומשום מלא, וכמו כן להקפיד כי שיעורי הנתרן בטחינה יהיו נמוכים כך שספיגת הסידן בדם תהיה גבוהה. אלו מבטיחים כי הטחינה שתצרכו תהיה לא רק טעימה אלא לא פחות חשוב מכך, גם מזינה את הגוף.
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים
לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה