אני זוכרת את התקופה שבה הייתי מבלה שעות שלמות במטבח לפני כל אירוח. חותכת ירקות, סוגרת גבינות, מנסה לסדר הכול באופן שייראה יפה, ובסוף הערב הייתי כל כך עייפה שבקושי הספקתי לשבת עם האורחים שלי. עד שגיליתי את מגשי האירוח המקצועיים. פתאום הבנתי שיש דרך לקבל שולחן מהמם בלי לוותר על הזמן עם האנשים שהכי חשובים לי.
איך המטבח שלי נשאר בסדר (סוף סוף)
הדבר הכי מעצבן באירוח היה תמיד הבלגן. המטבח הופך לזירת קרב, הכיור מלא בכלים, ואני נעלמת מהסלון בדיוק כשהכיף מתחיל. מגשי האירוח פתרו לי את הבעיה הזאת לגמרי. בדיוק כמו מגירות נשלפות למטבח שחוסכות לי את הטרחה לחפש דברים בפינות קשות להגעה, גם כאן אני חוסכת לעצמי את כל הציוד הנוסף. לא צריך לשטוף מאות כלים, לא צריך להסתדר עם קרשי חיתוך ענקיים, והכי חשוב – אני לא נעלמת מהאירוח שלי בשביל לנקות.
זה באמת נראה כמו שהשקעתי שעות
כשהמגש מגיע, אני תמיד נדהמת מחדש. השילוב של הצבעים, הדרך שבה הכול מסודר, האיזון בין המרכיבים השונים – זה נראה כאילו מישהו עבד על זה שעות. החברות שלי תמיד שואלות איך הכנתי את זה, ואני צוחקת כי האמת היא שבכלל לא הכנתי. אבל מה שכן קורה זה שכולם מתאספים סביב המגש, מצלמים, טועמים ומתלהבים. והרגע הזה שבו כולם מגלים טעם חדש או מתפעלים מהעיצוב – זה בדיוק מה שאני הכי אוהבת באירוח.
למי זה באמת מתאים?
אני חושבת שלכולם. לאחותי שגרה בדירה קטנטונת בתל אביב ובקושי יש לה מקום להכין כריך – מגש אירוח מציל לה כל פגישה עם החברות. לאמא שלי שמארחת כל שישי את כל המשפחה הגדולה אבל כבר אין לה כוח לעמוד במטבח שעות שלמות. לחברה שלי שעובדת במשרד הייטק ורוצה להרשים לקוחות בפגישות. הדבר המשותף לכולנו? אנחנו רוצות ליהנות מהאירוח, לא לעבוד קשה בשבילו.
הטעויות שעשיתי בדרך
בהתחלה חשבתי שאני יכולה לחסוך כסף ולהכין בעצמי "מגש" דומה. קניתי גבינות בסופר, חתכתי אותן בעצמי וניסיתי לסדר משהו יפה. התוצאה? בזבזתי יותר כסף על חומרי גלם שלא ידעתי איך להשתמש בהם (מי זוכר מה לעשות עם חצי קילו פרמזן שנשאר?), ובסוף זה גם לא נראה חצי כמו שרציתי. לקח לי כמה ניסיונות לחבר שזה בכלל לא משתלם – לא בזמן, לא בכסף ובטח לא בתוצאה הסופית.
מה לעשות עם השאריות (ספויילר: אין)
אחד הדברים הכי נחמדים זה שהמגש תמיד מתכלה עד הסוף. לא נשארות לי שקיות של גבינה חצי אכולה במקרר או עגבניות שרי שמתחילות לקמל אחרי יומיים. המנות מחושבות לדיוק לכמות האנשים, והטעמים כל כך טובים שאף אחד לא משאיר. בפעם הראשונה שזה קרה חשבתי שזה מקרה, אבל אחרי חמש הזמנות אני יכולה להגיד בביטחון – זה לא מקרה.
בסוף הכול זה האנשים
אתמול ישבתי עם החברות הכי טובות שלי סביב מגש גבינות שהזמנתי, והבנתי משהו. החלק הכי יפה באירוח זה לא התכנון, לא ההכנות ובטח לא השעות במטבח. זה הרגע שבו כולם יושבים יחד, צוחקים, מספרים ומתפנקים. מגשי האירוח נותנים לי את הזמן הזה חזרה. במקום להיות עסוקה בלוגיסטיקה, אני פנויה להיות נוכחת עם האנשים שהכי אכפת לי מהם. ובסופו של דבר, זה מה שבאמת חשוב.
הדבר הכי חשוב שלמדתי
אחרי שנה של הזמנת מגשי אירוח, הבנתי שלפעמים להשקיע כסף בדברים שחוסכים לך זמן ומתח זה לא פינוק – זה הכרחי. במיוחד כשיש לך עבודה, ילדים, בית לנהל, ועדיין רוצה שיהיה לך חיים חברתיים. אני לא מרגישה אשמה על זה שאני לא מכינה הכול מאפס. במקום זה, אני מרגישה חכמה על זה שמצאתי דרך ליהנות יותר מהאירוח שלי.
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים
לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה