עוגת וניל בחושה

עוגה בחושה היא קסם מיוחד, ואין ספק שמתכון של עוגת וניל בחושה היא משהו שכל בית צריך. כשצריך להכין עוגה ואין חשק לחבר לחשמל את המיקסר ולנקות מכשירים שונים, עוגה כזאת היא הפתרון המושלם והיא פשוטה, קלאסית ומנצחת. וניל הוא אחד מהטעמים האהובים ביותר בעולם, ולכן העוגה הזאת יכולה להתאים לכל מצב, אם באפייה בשכבות עם קרם למסיבת יום הולדת, אם בצורה הפשוטה שלה בתוספת אבקת סוכר למעלה לצד הקפה של הבוקר, או כקינוח מתוק מתי שמתחשק.

עוגת וניל בחושה: המתכון המושלם 

המתכון הבסיסי להכנת עוגת וניל בחושה הוא קל במיוחד, ומה שהופך אותו למושלם זה הערבוב הקפדני. ככל שתערבבו בצורה טובה יותר את הרכיבים השונים לפני האפייה ותימנעו מהיווצרות של גושים בבלילה, כך העוגה עצמה תהיה אוורירית וטעימה יותר. יש לשים לב, שלאחר הוספת הקמח לבלילה, שזה השלב האחרון בהכנה בדרך כלל, מוטב לערבב מעט ולא יותר מדי, כדי שהעוגה לא תהפוך לצמיגית ודחוסה.

אפשר להעשיר את הטעם של עוגת וניל בכל מיני דרכים, בעיקר כי טעם הוניל מתאים להרבה תבלינים כמו קינמון, קקאו ואחרים, וגם לתוספות מתוקות כמו צימוקים, דובדבנים ועוד. יש אפשרות לשלב בעוגה גם עוגיות לוטוס, או כל סוג אחר של עוגיות, בין אם זה בתוך הבלילה עצמה, או בקרם שמוסיפים לעוגה, מה שעשוי להעשיר גם את הטעם וגם את המרקם. עוגיות מעניינות שמוסיפים לעוגת הוניל לא רק יוסיפו טעם נפלא, אלא גם יעניקו מרקם פריך וייחודי ש"ישבור" את הרכות של העוגה ויגרום לכל ביס להיות חגיגה אמיתית.

איך אפשר לשדרג את עוגת הוניל הביתית

כשמכינים עוגת וניל בחושה הרבה מאוד פעמים, יש סיכוי קטן מאוד שיהיו פספוסים, ומתכון מדויק יעזור להגיע לתוצאה נהדרת וטעימה בכל פעם מחדש. עם זאת, חשוב לזכור כמה כללים, או ליתר דיוק טיפים, שיעזרו לדייק את הטעם:

  • שימוש במצרכים שנמצאים בטמפרטורת החדר: כשמשתמשים בביצים ישר מהמקרר או בחמאה קרה מדי, הן עלולות "להיתקע" בבלילה ולא להתערבב היטב. יש לשים לב היטב להוראות ההכנה של העוגה, ולבדוק אם יש הערה שמדברת על הוצאת רכיב מסוים מהמקרר מבעוד מועד.
  • שימוש בתמצית וניל טהור או במקל וניל: תמציות מלאכותיות אינן מומלצות לשימוש, אם רוצים להכין עוגת וניל טובה באמת. העדיפו תמצית טהורה של וניל, או השתמשו במקל וניל אמיתי שניתן להשיג בכל חנות תבלינים. ההבדל בטעם הוא משמעותי, והשימוש בוניל טהור "יקפיץ" את טעם העוגה בכמה וכמה רמות.
  • שימו לב לזמן האפייה: הקפידו לאפות את העוגה מספיק זמן בתנור, אבל לא יותר מדי. אפייה למשך זמן רב מדי עלולה לייבש את העוגה.

היופי בעוגה הזו, עוגת הוניל, הוא שניתן "לשחק איתה" בקלות. למשל, במקום להשתמש בשמן, אפשר להמיס חמאה ולקבל טעם עשיר ומיוחד, או לשלב שמנת מתוקה. במקום סוכר לבן, אפשר להשתמש בסוכר חום שמעניק צבע מיוחד וגם טעם קרמלי עדין. העוגה הזאת תמיד תהיה הצלחה מסחררת, וברור מדוע היא אחת מהעוגות האהובות ביותר גם בישראל וגם בעולם.

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

להזמנה >> דילוג לתוכן