ישנם רגעים בהם אנחנו עוצרים את הכול ושוכחים מהשגרה. ימי הולדת עגולים, מסיבות הפתעה, חג משפחתי, בר או בת מצווה ואפילו ערב פרטי לציון סיום תקופה. כל אלה הם הזדמנויות ליצירת חוויה שמתחילה באווירה מיוחדת, ממשיכה בטעמים מרגשים ונשארת בזיכרון לשנים קדימה. בכל מפגש האוכל תופס מקום מרכזי ויש לחשוב לא רק על מה שמוגש אלא גם על דרך ההגשה ועל פשטות הניקיון לאחר האירוע.
באירועים פרטיים, הקשר בין המארחים לאורחים אישי וחזק ולכן ישנה חשיבות לכל בחירה. מגשי אירוח הם פתרון מצוין בכל הקשור לכיבוד כיוון שהם מחברים בחוכמה בין שיק עיצובי, נוחות תפעולית ומנות בלתי נשכחות. כמארחים, אנחנו יכולים להציע קולינריה ברמה גבוהה ולארח בקלילות וכדי שנוכל לארגן את האירוע בחוכמה, נפגשנו עם המומחים של חברת ארטייסט (האתר: artaste.co.il) שנתנו לנו טיפים ועצות לבחירת הכיבוד
מגשי אירוח מאפשרים להיות חלק מהאירוע
ההחלטה לבחור במגשי אירוח לאירוע הפרטי משפיעה על החוויה כולה. על המגשים ישנן מנות יפיפיות, טעימות, שכבר מוכנות לאכילה ולא דורשות פעולות מסובכות כדי שהמוזמנים יוכלו ליהנות מהן. אירוח שכזה מאפשר להיות חלק מהאירוע, לבלות עם כולם ולהתמקד בקשרים האישיים. בלי ערמות סירים, ללא הגשה ממושכת ובלי להתרוצץ, השולחן ייראה מהמם וכולם יתרשמו מהרמה הגבוהה של הכיבוד.
לצד הנוחות, ישנה גם אמרה עיצובית וזאת תודות למגשים שמגיעים כשהם ערוכים בקפידה, משלבים צבעים שונים, מרקמים וטעמים מדויקים. שולחן הכיבוד יקבל מראה מרשים במאמץ מינימלי מצד המארחים וכל אחד מהמוזמנים יוכל למצוא את המנה המתאימה לו. בין האפשרויות השונות ניתן לבחור בשפע של מנות חלביות, מאפים, ירקות, אפשרויות טבעוניות וללא גלוטן.
מגשי אירוח יכולים להתאים לכל הגילאים כשישנם מאכלים שמתאימים לילדים (אך שמבוגרים אוהבים) ואופציות מעט מורכבות שאהובות על המבוגרים. בין אם מדובר בבראנץ׳ ביתי, חגיגה בחצר או אירוע בבית הכנסת, זוהי דרך ליצור אווירה מושלמת עם גישה מקצועית ואווירה אישית.
בחירת מגשי אירוח שמתאימים לאירוע הפרטי
ישנן שלל מאכלים אשר יכולים להתאים לאירועים שונים כשהחוכמה היא לבחור את המגשים הנכונים לאירוע האישי. כדי לבחור בין המנות השונות, בתחילה יש להחליט על אופי האירוע וזאת כדי להבין את אופי הכיבוד, הכמות שתוגש, אופי ההגשה ואיך אנשים יאכלו (בישיבה או בעמידה). תכנון נכון הוא המפתח להנאה של כולם והטיפים הבאים יסייעו בכך:
התאמת הסגנון לאופי האירוע
הקונספט של האירוע יכול להוביל את ההחלטות בכל הקשור לכיבוד. לאירועי בוקר קלילים או אירועים שמתקיימים בטבע, אפשר להזמין מגשי מאפים מלוחים שאהובים על כולם, לצד ירקות חתוכים או אנטיפסטי שקל להגיש ולאכול בלי צורך בכלים מיוחדים. לקינוח אפשר להציע מאפים מתוקים, בראוניז ועוגיות, כל אלה נוחים לאכילה גם בלי ישיבה.
לאירועים המתקיימים במקום סגור ושמתקיימים בשעות הצוהריים או הערב, אפשר להזמין כריכונים, מיני סביח, לזניות ולהציע סלטים שדורשים צלחות וסכו״ם. את האירוע כדאי לסיים בטעימה מתוקה ומפנקת כשאפשר לשלב בין מנות מוס יפיפיות, פירות העונה ועוגה יפיפייה וחגיגית.
התחשבות בהעדפות תזונתיות
בין אם ידוע על מוזמנים עם העדפות תזונתיות מסוימות ובין אם לא, כדאי לצאת מנקודת הנחה שיגיעו גם אנשים שרגישים לגלוטן וגם טבעוניים. כמובן, אין צורך שכל הכיבוד יותאם, אך בבחירת מגשי אירוח אפשר להציע מנות איכותיות, מרשימות ולהציע חוויה קולינרית לכולם.
ישנם שלל פטיפורים, כריכונים צבעוניים וקציצות ירק וכל אלה טבעוניים אך אהובים על כולם. אפשר גם למצוא קינוחים טבעוניים ללא פשרות כמו פטיפורים מתוקים, מוס, טראפלס וכמובן פירות העונה שמגיעים שטופים ומוכנים לאכילה. לאורחים שרגישים לגלוטן אפשר להציע טאפסים, סופלה מלוח ואפילו קינוחים כשכל אלה מגיעים על מגשים נפרדים.
הזמנת הכמות המתאימה לאירוע
באופן כללי, תמיד כדאי להזמין קצת יותר מהנדרש, אך אין צורך להזמין מעל ומעבר. כלל אצבע אומר שעבור אירוע קטן יש לחשב 5-4 פריטים לכל אחד ובנוסף קינוח עד שניים ובאירוע שמחליף ארוחה יש לחשב 8-6 פריטים לכל אורח ושניים עד שלושה פריטי קינוח.
בחשיבה על הכמות יש לחשוב על המגוון כששילוב של ארבעה מגשים מלוחים, שתי מנות ירק ושני קינוחים שונים, יכולים להיות כלל מנחה.
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים



לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה


