קציצות בקר מטוגנות של פעם שחייבים לנסות!

קציצות בקר מטוגנות של פעם שחייבים לנסות!
קציצות בקר מטוגנות של פעם

זמן הכנת המתכון

סה"כ זמן: 60 דקות. רמת קושי: בינונית. מנות: 4-6 מנות.

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 אנשים

בחיים יש דברים שנותנים לנו תחושה של נוחות וביטחון, כמו קציצות בקר מטוגנות של אמא. כן, כן! אותן קציצות מתובלות, פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים, הן כמו אבני יסוד של כל בית יהודי. הן מלכות הטעמים השואבות אותנו לארוחות משפחתיות חמות, לריחות שמסתובבים ברחבי הבית ולזכרונות ילדות שאי אפשר לשכוח. כל אחד מאיתנו יודע שיש משהו מאוד מיוחד בקציצות האלה, כאילו הן פותחות לנו שער לעולם של טעמים, ריחות ואהבה. אז הנה לכם מתכון שאי אפשר לעמוד בפניו – קציצות בקר מטוגנות, שמומלץ לשמור ליום לא כל כך טוב, או פשוט בכל יום שמרגיש לכם מהר מדי!

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם בשר בקר טחון (רצוי משולב עם שומן)
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיניים של שום, קצוצות דק
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פ breadcrumbs (לחם מרוסק)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן לטיגון

לגרסה טבעונית אפשר להמיר את הבשר בכבדות חומוס או בשעועית, ושמים ביצה מתחלפת כמו חצי כפית פשתן טחון עם מים. אם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, ישנן פיתות ללא גלוטן שניתן לעבד לא crumbs.

שלבי ההכנה

כדי שתוכלו להכין את קציצות הבקר בצורה הכי טובה שיש, הכנתי לכם את השלבים בצורה ברורה ונוחה:

  1. מניחים את כל המרכיבים בקערה גדולה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  2. מניחים את התערובת למנוחה של 10 דקות בטמפ' החדר, כדי שהמרכיבים יתמזגו ויתוספו טעמים.
  3. מערבבים שוב ומתחילים להכין קציצות בגודל כדור פלאפל, או בגודל שאתם מעדיפים.
  4. מחממים שמן במחבת עמוקה, לטגנה על חום בינוני.
  5. טוגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן מזהיבות, בערך 4-5 דקות מכל צד.
  6. שמים את הקציצות על מגבת סופגת כדי להיפרד מהשמן מיותר.
  7. מגישים חם עם רוטב סלט או טחינה, והקציצות מוכנות!

לאחר הכל, אתם לא רוצים לפספס את חווית הטעם שמגיעה עם הקציצות האלו. תנו להן את הזמן לטעום ולבחון את המרקם – רך מבפנים ופריך מבחוץ. זה כל כך אגדי!

תוספות או שדרוגים אפשריים

קציצות בקר הן בסיס מצוין ורב גוני. יש המון דרכים לשדרג אותן!

– מדליקים את הקציצות בשום קצוץ וחריף – עם תיבול חריף זה הופך להיות מעלף ורחוק מהרגיל.
– מוסיפים לנוזל טחינה או יוגורט עם שום – זה מוסיף טעם מרענן.

כמו כן, אפשר לשדרג את המנה עם תוספת של אורז לבן, או אולי לתת ירק רענן לצד המנה כמו טאבולה או סלט ירקות.

שאלות ותשובות

איך ממורדים את הבשר בקציצות?
הבשר מתמזג עם שאר המרכיבים, אני ממליץ לקבוע זמן למנוחה של 10 דקות אחרי שמערבבים. זה נותן לכל הטעמים להתבל.

אפשר להכין את הקציצות יום לפני?
בהחלט! אפשר להכין את הקציצות, לשים אותן במקפיא, וביום המיועד פשוט לטגן.

מה לעשות אם התערובת רכה מדי?
אם התערובת מוגזמת ורכה, אפשר להוסיף עוד breadcrumbs כדי לייצב את הקציצות.

האם אפשר לטגן קציצות האלו בתנור?
בהחלט! יש להניח אותן על תבנית עם שמן זית ולאפות בחום של 200 מעלות ביחס של 25-30 דקות.

איך יודעים אם הקציצות מוכנות?
לראות את השוליים המשחימים ולקחת סכין לחתוך אחת – אם לחלוטין מבושלת בפנים ואין דם, היא מוכנה!

קדימות לקציצות של אמא?
מי לא רוצה את אלה! ניתן כמובן לקחת את המתכון של אמא ולשדרגו כדי לשמור על המורשת.

איזה רוטב נקודות עם קציצות?
רוטב טחינה מסומנת, או סלט ירקות קטן יעשה את העבודה מצוין.

איך מכינים קציצות שוברות שיניים?
אפשר להוסיף תבלינים נוספים כמו כמון או קימל לתת לנוכחות יותר עוצמתית.

מה כדאי להגיש עם קציצות?
אורז פשוט או פירה הם ערכות לבית שלכם, שנותנות את המוקד הנכון לקציצות.

למה צ'יפס הוא כל כך טוב בקציצות?
אין, אין כמו תוספת של צ'יפס פריך כדי לתת לשולחן משהו מהנה ליד הקציצות.

ככה, המתכון הזה לא רק מזכיר לנו אהבה אוכלית שסבתא ואמא מכינו, אלא גם מביא את המנה לממדי מושלמים! אנחנו כאן כדי לחלוק את הכיף הזה, אז אל תהססו לשתף את המתכון עם חברים, לספר להם על הכיף שבאוכל הזה וליצור אווירה שבה כל אחד רוצה לטעום!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מה לאכול כדי להקל על מעי רגיז?

"`html מה לאכול כשיש לך מעי רגיז? 7 טיפים שיעשו לך סדר! המעי הרגיז הוא אחד הבעיות הנפוצות ביותר בעידן המודרני, שמלווה

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן