זמן הכנת המתכון
סה"כ זמן: 60 דקות. רמת קושי: בינונית. מנות: 4-6 מנות.
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- קושי: בינוני
- מנות: 4-6 אנשים
בחיים יש דברים שנותנים לנו תחושה של נוחות וביטחון, כמו קציצות בקר מטוגנות של אמא. כן, כן! אותן קציצות מתובלות, פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים, הן כמו אבני יסוד של כל בית יהודי. הן מלכות הטעמים השואבות אותנו לארוחות משפחתיות חמות, לריחות שמסתובבים ברחבי הבית ולזכרונות ילדות שאי אפשר לשכוח. כל אחד מאיתנו יודע שיש משהו מאוד מיוחד בקציצות האלה, כאילו הן פותחות לנו שער לעולם של טעמים, ריחות ואהבה. אז הנה לכם מתכון שאי אפשר לעמוד בפניו – קציצות בקר מטוגנות, שמומלץ לשמור ליום לא כל כך טוב, או פשוט בכל יום שמרגיש לכם מהר מדי!
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם בשר בקר טחון (רצוי משולב עם שומן)
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 שיניים של שום, קצוצות דק
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פ breadcrumbs (לחם מרוסק)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן לטיגון
לגרסה טבעונית אפשר להמיר את הבשר בכבדות חומוס או בשעועית, ושמים ביצה מתחלפת כמו חצי כפית פשתן טחון עם מים. אם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, ישנן פיתות ללא גלוטן שניתן לעבד לא crumbs.
שלבי ההכנה
כדי שתוכלו להכין את קציצות הבקר בצורה הכי טובה שיש, הכנתי לכם את השלבים בצורה ברורה ונוחה:
- מניחים את כל המרכיבים בקערה גדולה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מניחים את התערובת למנוחה של 10 דקות בטמפ' החדר, כדי שהמרכיבים יתמזגו ויתוספו טעמים.
- מערבבים שוב ומתחילים להכין קציצות בגודל כדור פלאפל, או בגודל שאתם מעדיפים.
- מחממים שמן במחבת עמוקה, לטגנה על חום בינוני.
- טוגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן מזהיבות, בערך 4-5 דקות מכל צד.
- שמים את הקציצות על מגבת סופגת כדי להיפרד מהשמן מיותר.
- מגישים חם עם רוטב סלט או טחינה, והקציצות מוכנות!
לאחר הכל, אתם לא רוצים לפספס את חווית הטעם שמגיעה עם הקציצות האלו. תנו להן את הזמן לטעום ולבחון את המרקם – רך מבפנים ופריך מבחוץ. זה כל כך אגדי!
תוספות או שדרוגים אפשריים
קציצות בקר הן בסיס מצוין ורב גוני. יש המון דרכים לשדרג אותן!
– מדליקים את הקציצות בשום קצוץ וחריף – עם תיבול חריף זה הופך להיות מעלף ורחוק מהרגיל.
– מוסיפים לנוזל טחינה או יוגורט עם שום – זה מוסיף טעם מרענן.
כמו כן, אפשר לשדרג את המנה עם תוספת של אורז לבן, או אולי לתת ירק רענן לצד המנה כמו טאבולה או סלט ירקות.
שאלות ותשובות
איך ממורדים את הבשר בקציצות?
הבשר מתמזג עם שאר המרכיבים, אני ממליץ לקבוע זמן למנוחה של 10 דקות אחרי שמערבבים. זה נותן לכל הטעמים להתבל.
אפשר להכין את הקציצות יום לפני?
בהחלט! אפשר להכין את הקציצות, לשים אותן במקפיא, וביום המיועד פשוט לטגן.
מה לעשות אם התערובת רכה מדי?
אם התערובת מוגזמת ורכה, אפשר להוסיף עוד breadcrumbs כדי לייצב את הקציצות.
האם אפשר לטגן קציצות האלו בתנור?
בהחלט! יש להניח אותן על תבנית עם שמן זית ולאפות בחום של 200 מעלות ביחס של 25-30 דקות.
איך יודעים אם הקציצות מוכנות?
לראות את השוליים המשחימים ולקחת סכין לחתוך אחת – אם לחלוטין מבושלת בפנים ואין דם, היא מוכנה!
קדימות לקציצות של אמא?
מי לא רוצה את אלה! ניתן כמובן לקחת את המתכון של אמא ולשדרגו כדי לשמור על המורשת.
איזה רוטב נקודות עם קציצות?
רוטב טחינה מסומנת, או סלט ירקות קטן יעשה את העבודה מצוין.
איך מכינים קציצות שוברות שיניים?
אפשר להוסיף תבלינים נוספים כמו כמון או קימל לתת לנוכחות יותר עוצמתית.
מה כדאי להגיש עם קציצות?
אורז פשוט או פירה הם ערכות לבית שלכם, שנותנות את המוקד הנכון לקציצות.
למה צ'יפס הוא כל כך טוב בקציצות?
אין, אין כמו תוספת של צ'יפס פריך כדי לתת לשולחן משהו מהנה ליד הקציצות.
ככה, המתכון הזה לא רק מזכיר לנו אהבה אוכלית שסבתא ואמא מכינו, אלא גם מביא את המנה לממדי מושלמים! אנחנו כאן כדי לחלוק את הכיף הזה, אז אל תהססו לשתף את המתכון עם חברים, לספר להם על הכיף שבאוכל הזה וליצור אווירה שבה כל אחד רוצה לטעום!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים



לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה


