פאי תפוחים פרווה עם שמן שלא תרצו לפספס!

פאי תפוחים פרווה עם שמן – מתכון מנצח לכל אירוע

דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את דלת המקרר ורואים את הפאי המדהים הזה מחכה לכם. שאתם חותכים רבע מהפאי ונשמעים צליל החיתוך הרך של הבצק האוורירי יחד עם רכות התפוחים שנמסים בפה. כל ביס הוא חוויה משגעת, פעימה של אושר רגעי שמגיע עם כל טעימה. פאי תפוחים פרווה עם שמן הוא מתכון אגדי, קל להכנה, וכמובן – מושלם לכל רגע שבו אתם רוצים לפנק את עצמכם או את האנשים שאתם אוהבים.

זמן הכנת המתכון: 1 שעה | רמת קושי: בינונית | מתכון בעבור 8 מנות

  • הכנה: 30 דקות
  • אפייה: 30 דקות
  • סה"כ זמן: 1 שעה
  • מתכון בעבור: 8 מנות

המרכיבים הדרושים

כדי שהפאי יהיה הכי טעים שיש, נשתמש ברכיבים איכותיים. הנה הרשימה המלאה:

  • 2 ק"ג תפוחים קשים (כמו גרנד סמית או פוג'י)
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס לימון סחוט
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 4 כוסות קמח חלות (לגרסה ללא גלוטן, אפשר לשים קמח תפוחי אדמה)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 כפות שוקולד מריר קצוץ (לא חובה, אבל מוסיף את הטאץ' הקטן הזה)
  • 1 ביצה (לעין על הבצק, אפשר להשאיר טבעוני ולהשתמש בשמן זית)

תוספות ושדרוגים אפשריים

זה תמיד טוב לחשוב על תוספות לשדרוג המנה. למשל, אפשר להוסיף אגסים קצוצים יחד עם התפוחים למגע של מתיקות נוספת. שוקולד קצוץ יכול להפוך כל ביס לחוויה קצת יותר משגעת. אם בא לכם טוויסט נוסף, טיפה של רבע כוס של ריבת פרי יוצר שילוב מטריף.

שלבי ההכנה

הכנת הפאי הזו קלה ומהירה. הנה השלבים שיהפכו אתכם לשפים המובילים ברחבת המטבח:

  1. חולקים את התפוחים לקוביות קטנות ומניחים בתוך קערה גדולה.
  2. מוסיפים את הסוכר, הלימון, הקינמון והאגוז מוסקט. מערבבים היטב.
  3. מניחים בצד למשך 15 דקות כדי שהטעמים יתמזגו.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים קמח, מלח ושמן.
  5. בהדרגה מוסיפים מים קרים עד שהבצק מתאחד ומקבל מרקם רך ונעים.
  6. מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-20 דקות.
  7. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  8. על משטח מקומח, מרדדים חצי מהבצק לעובי של 0.5 ס"מ ומניחים בתבנית פאי.
  9. מניחים את תערובת התפוחים על הבצק בתבנית לסגירה מושלמת.
  10. מרדדים את החצי השני של הבצק ומניחים עליו. סוגרים את הפאי ומשאירים חורים לאוורור.
  11. מברישים בביצה ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
  12. אופים במשך 30 דקות עד שהפאי מזהיב ויפה.
  13. מניחים להתקרר טיפה לפני הגשה.

זהו, הפאי מוכן! עכשיו נשאר לחכות שיתקרר ולהתענג על הטעמים האגדים והניחוחות המדהימים. זוכרים, הכי טוב זה להגיש עם כדור גלידה וניל בצד, שילוב של חום וקרירות שלא תשכחו במהרה!

שאלות ותשובות

לאן לוקחים את הפאי הזה?
פאי תפוחים הוא קלאסיקה שכיף להביא איתכם לאירועים משפחתיים, פיקניקים או סתם כקינוח בבית. הוא מתאים לכל חג, במיוחד בראש השנה כשהתפוחים סימבוליים.

אפשר להכין את הפאי בלי גלוטן?
אכן! תוכלו להחליף את הקמח בקמח תפו”א או קמח שקדים, והתוצאה תהיה לא פחות ממעלפת.

מה עושים עם שאריות?
הפאי נשמר במקרר עד 3 ימים. תוכלו לחמם אותו קלות במיקרוגל או בתנור לפני ההגשה לחוויית טעמים מחודשת.

אפשר לשים בפאי אגסים במקום תפוחים?
בהחלט! אגסים מוסיפים מתיקות ונעימות והם מהווים תחליף מצוין.

האם אפשר להוסיף יותר סוכר?
כמובן! הכל תלוי במתיקות התפוחים ובאהבה שלכם לסוכר. תרגישו חופשי להתאים את כמות הסוכר כמו שתמצאו לנכון.

האם יש דרך לשדרג את הת filling?
כמובן! אפשר לשלב בתוך הת filling תבלינים כמו ג'ינג'ר או גם טיפה ריבה כדי להעלות את הטעמים לרמות חדשות ויותר מעניינות.

האם ניתן להחליף שמן זית בשמן אחר?
כן, ניתן להשתמש בשמן קוקוס או שמן חמניות. כל שמן ייתן טעם שונה, אז כדאי להתנסות.

מה לעשות אם הפאי לא עולה בתנור?
אם הפאי שלכם לא מתחמם כמו שציפיתם, תוודאו שהתנור שלכם חם לפני הכנסתו, או מידה הוא זקוק לעוד כמה דקות.

באיזה כלים מומלץ להשתמש?
תוכלו להשתמש בתבנית פאי מתכתית, קרמית, או אפילו תבנית כיכר – כל אחד מהם ייתן לכם תוצאה נפלאה.

איפה מומלץ לאחסן את הפאי?
כדי לשמור על טריות הפאי, מומלץ לאחסן אותו במקרר. אם יש לו ה"ג'ינס" העליון, מומלץ לכסות בניילון נצמד.

עכשיו, כשאתם יודעים להכין את הפאי המהמם הזה, אל תשכחו לשתף עם חברים על המתכון המטריף הזה! תנו להם לנסות להכין עםכם או להם פשוט להפיץ את המתכון בכל רחבי הרשתות החברתיות. אז קדימה, תיאבון ותפוחים נהדרים!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן