פאי תפוחים פרווה עם שמן – מתכון מנצח לכל אירוע
דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את דלת המקרר ורואים את הפאי המדהים הזה מחכה לכם. שאתם חותכים רבע מהפאי ונשמעים צליל החיתוך הרך של הבצק האוורירי יחד עם רכות התפוחים שנמסים בפה. כל ביס הוא חוויה משגעת, פעימה של אושר רגעי שמגיע עם כל טעימה. פאי תפוחים פרווה עם שמן הוא מתכון אגדי, קל להכנה, וכמובן – מושלם לכל רגע שבו אתם רוצים לפנק את עצמכם או את האנשים שאתם אוהבים.
זמן הכנת המתכון: 1 שעה | רמת קושי: בינונית | מתכון בעבור 8 מנות
- הכנה: 30 דקות
- אפייה: 30 דקות
- סה"כ זמן: 1 שעה
- מתכון בעבור: 8 מנות
המרכיבים הדרושים
כדי שהפאי יהיה הכי טעים שיש, נשתמש ברכיבים איכותיים. הנה הרשימה המלאה:
- 2 ק"ג תפוחים קשים (כמו גרנד סמית או פוג'י)
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס לימון סחוט
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 4 כוסות קמח חלות (לגרסה ללא גלוטן, אפשר לשים קמח תפוחי אדמה)
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מים קרים
- 1/4 כפית מלח
- 3 כפות שוקולד מריר קצוץ (לא חובה, אבל מוסיף את הטאץ' הקטן הזה)
- 1 ביצה (לעין על הבצק, אפשר להשאיר טבעוני ולהשתמש בשמן זית)
תוספות ושדרוגים אפשריים
זה תמיד טוב לחשוב על תוספות לשדרוג המנה. למשל, אפשר להוסיף אגסים קצוצים יחד עם התפוחים למגע של מתיקות נוספת. שוקולד קצוץ יכול להפוך כל ביס לחוויה קצת יותר משגעת. אם בא לכם טוויסט נוסף, טיפה של רבע כוס של ריבת פרי יוצר שילוב מטריף.
שלבי ההכנה
הכנת הפאי הזו קלה ומהירה. הנה השלבים שיהפכו אתכם לשפים המובילים ברחבת המטבח:
- חולקים את התפוחים לקוביות קטנות ומניחים בתוך קערה גדולה.
- מוסיפים את הסוכר, הלימון, הקינמון והאגוז מוסקט. מערבבים היטב.
- מניחים בצד למשך 15 דקות כדי שהטעמים יתמזגו.
- בקערה נפרדת, מערבבים קמח, מלח ושמן.
- בהדרגה מוסיפים מים קרים עד שהבצק מתאחד ומקבל מרקם רך ונעים.
- מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-20 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- על משטח מקומח, מרדדים חצי מהבצק לעובי של 0.5 ס"מ ומניחים בתבנית פאי.
- מניחים את תערובת התפוחים על הבצק בתבנית לסגירה מושלמת.
- מרדדים את החצי השני של הבצק ומניחים עליו. סוגרים את הפאי ומשאירים חורים לאוורור.
- מברישים בביצה ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.
- אופים במשך 30 דקות עד שהפאי מזהיב ויפה.
- מניחים להתקרר טיפה לפני הגשה.
זהו, הפאי מוכן! עכשיו נשאר לחכות שיתקרר ולהתענג על הטעמים האגדים והניחוחות המדהימים. זוכרים, הכי טוב זה להגיש עם כדור גלידה וניל בצד, שילוב של חום וקרירות שלא תשכחו במהרה!
שאלות ותשובות
לאן לוקחים את הפאי הזה?
פאי תפוחים הוא קלאסיקה שכיף להביא איתכם לאירועים משפחתיים, פיקניקים או סתם כקינוח בבית. הוא מתאים לכל חג, במיוחד בראש השנה כשהתפוחים סימבוליים.
אפשר להכין את הפאי בלי גלוטן?
אכן! תוכלו להחליף את הקמח בקמח תפו”א או קמח שקדים, והתוצאה תהיה לא פחות ממעלפת.
מה עושים עם שאריות?
הפאי נשמר במקרר עד 3 ימים. תוכלו לחמם אותו קלות במיקרוגל או בתנור לפני ההגשה לחוויית טעמים מחודשת.
אפשר לשים בפאי אגסים במקום תפוחים?
בהחלט! אגסים מוסיפים מתיקות ונעימות והם מהווים תחליף מצוין.
האם אפשר להוסיף יותר סוכר?
כמובן! הכל תלוי במתיקות התפוחים ובאהבה שלכם לסוכר. תרגישו חופשי להתאים את כמות הסוכר כמו שתמצאו לנכון.
האם יש דרך לשדרג את הת filling?
כמובן! אפשר לשלב בתוך הת filling תבלינים כמו ג'ינג'ר או גם טיפה ריבה כדי להעלות את הטעמים לרמות חדשות ויותר מעניינות.
האם ניתן להחליף שמן זית בשמן אחר?
כן, ניתן להשתמש בשמן קוקוס או שמן חמניות. כל שמן ייתן טעם שונה, אז כדאי להתנסות.
מה לעשות אם הפאי לא עולה בתנור?
אם הפאי שלכם לא מתחמם כמו שציפיתם, תוודאו שהתנור שלכם חם לפני הכנסתו, או מידה הוא זקוק לעוד כמה דקות.
באיזה כלים מומלץ להשתמש?
תוכלו להשתמש בתבנית פאי מתכתית, קרמית, או אפילו תבנית כיכר – כל אחד מהם ייתן לכם תוצאה נפלאה.
איפה מומלץ לאחסן את הפאי?
כדי לשמור על טריות הפאי, מומלץ לאחסן אותו במקרר. אם יש לו ה"ג'ינס" העליון, מומלץ לכסות בניילון נצמד.
עכשיו, כשאתם יודעים להכין את הפאי המהמם הזה, אל תשכחו לשתף עם חברים על המתכון המטריף הזה! תנו להם לנסות להכין עםכם או להם פשוט להפיץ את המתכון בכל רחבי הרשתות החברתיות. אז קדימה, תיאבון ותפוחים נהדרים!