סלט ארטישוק חגיגי שיגנוב את ההצגה בשולחן

סלט ארטישוק חגיגי שיגנוב את ההצגה בשולחן
סלט ארטישוק חגיגי

סלט ארטישוק חגיגי

תארו לעצמכם: יום קיץ חמים, ואתם יושבים עם חברים על המרפסת, משוחחים וצוחקים. ומולכם מגש מרשים של סלט ארטישוק חגיגי, עם ניחוחות של תבלינים, רטבים וירקות טריים. כל ביס מהסלט הזה עשוי להיות פשוט מדהים, ומתמזג עם השיחות והצחוקים. סלט הארטישוק לא רק מעורר את הטעמים, אלא גם מצליח לסחוף את ליבם של כל הסועדים. הוא זוכה לתשואות ולא פעם נדמה שהוא מייצג את הכוכב האמיתי של שולחן הארוחה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מגיש כ- 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בעבור סלט ארטישוק חגיגי, לא נצטרך להצטייד בהרבה מרכיבים יקרים או נדירים. למעשה, מרביתם קיימים בכל בית, אך חשוב לדעת לשלבם בצורה המושלמת שתקפיץ את הסלט לממדי אגדי.

  • 1 קופסה ארטישוק קונסרבי, חתוך לחצאים
  • 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
  • 1/2 כוס אספרגוס, חתוכים לקצוות (אפשר גם קפוא)
  • 1/4 כוס זיתים שחורים, פרוסים
  • 1/2 כוס פטה, מפורר
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלים ירוקים (כמו רוקט או חסה) להגיש מתחת לסלט

אפשרויות חלופיות

אני ממליץ לשקול כמה גרסאות שונות לסלט המהמם הזה. יש לכם אורחים שמעדיפים אוכל טבעוני? אין בעיה! אפשר להשאיר את גבינת הפטה בצד או לשנות אותה בגבינת סויה. לדיאטות דלות פחמימות? תשללו את הזיתים או תשתמשו בזיתים מקולפים כדילוג על הפחמימות. זה משגע לפנק את האורחים שלכם במאכלים שמתאימים לכל העדפה כאן.

שלבי ההכנה

הנה לכם מדריך מובנה להכנת הסלט המושלם:

  1. בתחילה, נשטוף היטב את כל הירקות והמרכיבים.
  2. בשלב הבא, נתיז את הארטישוק לקופסה עם הסינון.
  3. נפרוס ונחתוך את העגבניות השורשיות לחצאים ונעביר אותן לקערה גדולה.
  4. נוסיף את האספרגוס הקצוץ ונטפח אותו עם קצת שמן זית.
  5. נשלח את הארטישוק החתוך לקערה.
  6. נחבר את הזיתים השחורים ונערבב בעדינות עם שאר הירקות.
  7. בשביל רוטב מדהים, נתקן עם השום הכתוש, שמן זית וחומץ בלסמי. נכניס מלח ופלפל לפי הטעם.
  8. נערבב את הרוטב עם הסלט באופן יסודי.
  9. נפזר את גבינת הפטה המפוררת מעל.
  10. לבסוף, נשיב את הסלט להכנה על עלים ירוקים ונגיש.

לתוספות או שדרוגים אפשריים

כשתכינו את הסלט הזה, תוכלו לשדרגו עם תוספות מגוונות. הוספה של אגוזי פקאן קלויים תיתן לסלט את החיספוס הנוסף והטעים. ואם מתחשק לכם משהו מתקתק, הוסיפו כמה קוביות מנגו או פרוסות תפוח. גם המון סוגי עשבי תיבול – טימין, רוזמרין או בזיליקום – יכולים להקפיץ את הטעמים לגבהים שיגרמו לסלט להיות משגע וכמובן… אגדי!

שאלות ותשובות

מה הוא המרכיב העיקרי בסלט הזה?
מרכיב הדגל הוא האריטשוק, שהוא לא רק טעים אלא גם בריא. האריטשוק גם מכיל חומרים אנטי דלקתיים שמסייעים לבריאות הלב.

האם אפשר הכין את הסלט יום לפני הסעודה?
מומלץ להכין את הסלט לא יותר משעתיים לפני הסעודה, כדי לשמור על טריות הירקות וטעמם.

איך אני יכול לשמור על פריכות הסלט?
הימנעו מהכנסת רוטב זמן רב לפני ההגשה. שימרו את הרוטב במיכל נפרד והוסיפו אותו רק לפני ההגשה.

איזה סוגי גבינה יכולים להשתלב?
פרוסות גבינת מוצרלה רכה יכולות לשדרג את הסלט ואפילו גבינת מסקרפונה יכולה להוסיף מתיקות מדהימה!

האם יש אפשרויות לתזונה ללא גלוטן?
כן, כל המרכיבים בסלט הם ללא גלוטן, אפשר לחדש בפינות אחרות בגלוטן כמו לחם שמלוח או תוספות שונות.

מה לעשות אם אין ארטישוק קונסרבי?
אפשר להשתמש בארטישוק טרי, רק ואם תצטרכו לבשל אותו במים רותחים במשך 10-15 דקות עד שיתרכך.

כיצד ניתן להוסיף חלבון לסלט?
אם תרצו להוסיף חלבון, כדאי להכניס פיסות עוף בגריל או טופו מגורר, שיתמזגו עם הטעמים.

האם הסלט יכול להתאים לארוחות ערב רשמיות?
בהחלט! סלט האריטשוק הוא מושלם לכל הזדמנות ומספק נופך חגיגי ומרשים בכל אירוע.

באילו אוכלים אפשר לשלב את הסלט?
הסלט יתאים בצורה מדהימה עם מנות פסטה, דגים מבושלים או כל מנה שמחייבת נגיעה מרעננת.

איך משדרגים את טעמו של הסלט?
מניחים עשבי תיבול ובוחר טעמים כמו בזיליקום ושום יכולים לשדרג מאוד את הסלט!

אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם! יאללה, הכינו וברגע שתשבו עם כוס יין ורוטב בתיבול כמו שצריך, הם יוקירו לכם תודה.

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן