תארו לכם שיום אחד יגלה המדע שסוכר זה הכי בריא, עוגיות וקפה זה ארוחת בוקר הכי טובה למוח, ושסירופ מייפל הוא המוביל העיקרי לחיים ארוכים נטולי מחלות. כל זה נשמע כמו חלום מתוק, תרתי משמע, אבל מאיפה שאנו נמצאים נראה כי זה בדיוק מה שזה – חלום. אפונה מתוקה לעומת זאת, וכמובן שמתכונים כמו מרק אפונה, דווקא כן תומכים בבריאות שלנו, תוך שהם טעימים ואפילו מתוקים להפליא.
לא קינוח, אלא מנה עיקרית טעימה, האפונה היא ירק מופלא וצנוע, שלא רבים יודעים על הערכים התזונתיים שלו. האפונה מציעה לנו שילוב מעולה של רק 14 ג' פחמימה על 100 גרם אפונה, אבל 5 ג' מכובד של חלבון בריא וקל לעיכול. תוסיפו לזה ערכים תזונתיים עליונים אחרים, והנה לכם מזון טעים ובריא, בלי הרבה יחסי-ציבור.
מה מקבלים במנת מרק אפונה?
מעבר לטעם ולמרקם המשגע של מרק אפונה, ומעבר לערך קלורי נמוך ביחס לשאר הרכיבים התזונתיים, אתם תקבלו מהמרק שלכם מנת בריאות יוצאת דופן, עשירה בערכים תזונתיים חיוניים ובריאים במיוחד:
- ויטמין סי – האפונה עשירה בצורה יוצאת דופן בויטמין סי. הוא מפורסם בזכות התרומה שלו לחיזוק מערכת החיסון, אף הויטמין הנ"ל מעורב בתהליכי בניית עצם ורקמות אחרות, שומר על השיניים שלכם, על כלי הדם הקטנים (הנימים), ואפילו משויך מחקרית כגורם במניעת מחלת הסרטן, לצד מחלות קרדיווסקולריות שונות. חוסר ויטמין סי מוביל לבעיות רבות, כולל למחלת הצפדינה שהייתה נפוצה בעבר, עד שגילו את מקורה – מחסור בויטמין סי.
- סידן – או קלציום, עוד חומר שנמצא בכמות מרשימה בכל אפון ואפון, הוא מינרל חיוני בחיים שלנו, חיוני בצורה שקשה לתאר. הוא כה-חשוב, עד כי הגוף מנתר את הכמות שלו בצורה קפדנית עד היסטרית, שכן כל חריגה עלולה לעלות לנו ביוקר. הוא אחראי על היכולת שלנו להפעיל את השרירים, הפעלת אנזימים בגוף, והתערבות באינספור תהליכים בגוף, שלא לומר כל התהליכים בגוף שלנו, שכן הוא ראשון במעלה בכל הנוגע לאיתותים ותקשורת בתוך הגוף שלנו.
- ברזל – כל כדוריות הדם שלנו צריכות ברזל כדי לקשור את החמצן שמופרד מהאוויר שאנו נושמים ונקלט בתאי הגוף שלנו. הברזל הזה חיוני בצורה קיצונית, וזמין לנו בכמות גבוהה ומרשימה באפונים הירוקים והטעימים. הוא מעורב במחזור התאים בגוף, ובלעדיו יש בעיה בייצור התאים החדשים. שמעתם פעם את המילה אנמיה? ובכן, לא שמעתם אדם שדואג להכניס מרק אפונה לתפריט היומי שלו מתלונן על אנמיה, כי על כל 100 ג' אפונה יש לכם 1.5 ג' ברזל – כמות מכובדת וחיונית.
עד היום נכתבו על אפונה מתכונים רבים, לא רק למרקים, אבל המרק הוא ללא ספק המנצח שבהם. נסו, תתנסו, ותתאהבו במרקם העשיר, בצבע היפה ובטעם המושלם.
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים



לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה


