שמן זית איכותי: רק כבישה קרה

תהיתם פעם מה הופך שמן זית לאיכותי? מה הם הערכים על פיהם מודדים את איכותו של שמן הזית? ולמה על בקבוק אחד כתוב שמן זית לבישול ועל אחר כתוב לתיבול סלטים, על אחד כתוב שמן זית ועל השני כתית מעולה? ובכן, שמן זית איכותי הוא מוצר מבוקש בכל העולם, במערב ובמזרח כאחד, ואנו סמוכים ובטוחים כי הוא מבוקש גם במטבח שלכם. לכן הגיע הזמן שתדעו בדיוק במה מדובר, ותלמדו כמה וכמה מונחים שיעשו לכם סדר בעולם המופלא של החומר המופלא והעתיק הזה, הלא הוא שמן הזית.

כמו בדברים רבים אחרים, ישראל היא מעצמת שמן זית. איכות שמן הזית שלנו מפורסמת בכל העולם, ואכן הזיתים גדלים פה מזה מאות ואלפי שנים. למעשה ישנם עצי זית כאן בישראל שגילם מוערך בלמעלה מאלף (1000) שנים, מרשים למדי בכל קנה מידה.

פרמטרים של שמן זית איכותי

אז בואו ניגש ללב העניין, הלא הוא הפרמטרים לפיהם ניתן למדוד האם מדובר בשמן זית זול או שמן זית איכותי:

  • סוג הכבישה – באופן מסורתי שמן הזית מופק בתהליך שנקרא כבישה קרה. תהליך זה אומר סחיטה של הזיתים תחת לחץ חזק, אך מבלי לחמם אותם, ולכן הכבישה היא קרה. עם השנים והתקדמות הטכנולוגיה התגלה כי אכן ניתן להפיק יותר שמן מכל זית וזית אם מחממים את העיסה במהלך הכבישה. התוצאה היא כמות, אך פשרה על האיכות. חימום הזיתים הנסחטים פוגע בערכים התזונתיים, מוביל לחמצון מהיר ורב יותר, והופך את איכות השמן לירודה. לכן תמיד בחרו בשמן זית מכבישה קרה, שמסומן על האריזה במילים כתית או כתית מעולה.
  • סוג הזיתים – זיתים שונים יפיקו כמות וטעם שונים של שמן. בעוד שעל הטעם והריח אין יותר מדי למה להתווכח, הרי שדווקא יש הגדרה מקובלת על טעמו וריחו של שמן הזית האיכותי. שמן טוב צריך להיות עם ניחוח פירותי, מעט מרירות, ובמקרים מסוימים (תלוי זן) אפילו חריפות קלה. אם שמן הזית שבידכם מריח עכור, "שטוח" או אפילו רע, הוא לא טוב לשימוש, וככל הנראה התחמצן לגמרי.
  • דרגת החומציות – שמתם לב שעל בקבוקי שמן זית רבים כתובה "חומציות מירבית" לצד מספר? ובכן, שלא כמו טעם, הרי שדרגת החומציות של שמן הזית היא דבר מדיד שמגדיר בצורה מספרית את איכותו. ואם תהיתם מדוע לא כתובה רמת החומציות על כל בקבוקי שמן הזית, הסיבה היא ככל הנראה שאף יצרן ששמן הזית שלו חומצי יותר מ 0.8 אחוז לא יעז לכתוב זאת, כי זו פרסומת רעה לשמן. כלל אצבע? ככל שהחומציות נמוכה, כך אתם יודעים כי מדובר בבקבוק שמן זית איכותי יותר.

בין אם אתם רוצים לתבל סלט ים תיכוני הדורש אך ורק שמן זית, או שגיליתם עבור שניצלונים מתכון זה או אחר שביקש שמן זית בלבד, או אולי פשוט בא לכם להוסיף מעל החומוס הביתי שלכם השפרצה של שמן זית ירקרק להעשיר את המראה ואת הטעם, אתם רוצים שהשמן יהיה איכותי, תמיד.

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

להזמנה >> דילוג לתוכן